Nepal: evangeliseren op verboden terrein - TWR

Evangeliseren verboden

In Nepal zijn christelijke organisaties toegestaan, maar bekeren en evangeliseren zijn verboden. Hoewel er risico’s verbonden zijn aan het evangelisatiewerk, trekt het team van TWR samen met de lokale voorgangers het land in om de bevolking van Nepal te bereiken met het Evangelie.

Grote openheid voor het Evangelie

Een grote meerderheid van de bevolking is Hindoe gemixt met een vorm van animisme. Er zijn nog relatief weinig christenen in Nepal, maar hun aantal is sterk groeiende. Er is op dit moment een grote openheid onder de Hindoes voor het Evangelie. In de afgelopen jaren zijn er enkele honderden luisteraars tot geloof gekomen door middel van de christelijke programma’s van TWR.

Uitzendingen op 53 FM-stations

FM-radio is zeer populair in Nepal. De programma’s zijn eenvoudig en sluiten aan bij de Nepalese bevolking. In de programma’s wordt er verteld dat er maar één God is, dat Hij van ons houdt en dat Zijn Zoon Jezus Christus voor onze zonde is gestorven. Ongeveer 88 procent van de bevolking woont op het platteland, waardoor de radioprogramma’s op de FM een effectief middel zijn om toch al deze mensen te kunnen bereiken. De radio-evangelisatieprogramma’s worden uitgezonden via 53 FM-stations door heel Nepal. TWR zendt uit in de drie belangrijkste talen: Nepali, Tharu en Tamang.

“Ik ben geboren en getogen als hindoe in een Tharu familie. Ik kan bijna niet lezen en schrijven, ik ben een boer van beroep. Vroeger was ik animist. Mijn ouders aanbaden afgoden, zoals stenen, bomen, zonnen, manen, dieren en de aarde als god. Maar ik had veel vragen hierover. Op een dag luisterde ik naar de radio en kwam ik een programma van TWR tegen. Ik was zo onder de indruk van deze radioprogramma’s. Tegelijkertijd besloot ik om naar een kerk in de buurt van mijn dorp te gaan. Geleidelijk aan ben ik gaan leren over de ware God, Schepper van het universum en de Verlosser van de mensheid, de Heer Jezus, door te luisteren naar het radioprogramma in mijn eigen Tharu taal.”

Bereik de Hindoes in Nepal!

TWR wil graag door blijven gaan met het bereiken van de bevolking in Nepal met het Evangelie. Via 53 zenders wordt er in drie talen uitgezonden in Nepal.

Kosten per taal:
– Nepali: € 6.229,-
– Tharu: € 4.700,-
– Tamang: wordt gefinancierd door lokale kerken in Nepal

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop