Christenen in Noord-Korea worden zeer zwaar vervolgd. Het bezit van een Bijbel, bijbelstudiemateriaal of christelijke muziek is verboden. De radioprogramma’s van TWR bereiken hen echter wel. TWR zendt laat op de avond uit, zodat men in het geheim kan luisteren.

TWR zendt sinds 1992 iedere avond uit in Noord-Korea vanaf een zendstation in Guam. In 2011 is deze zender aanzienlijk versterkt, waardoor de radioprogramma’s zeer goed te ontvangen zijn. De programma’s worden niet gestoord. Dit heeft te maken met het hoge vermogen en de schaarste aan elektriciteit in Noord-Korea.

Ondergrondse kerken kunnen zelfs niet samen komen om God te ontmoeten. Daarom is de kracht van radio voor een Noord-Koreaan, die zo geïsoleerd moet leven, nergens mee te vergelijken.

Radioprogramma’s

De radioprogramma’s voor Noord-Korea worden gemaakt in een studio in Zuid-Korea. Totaal worden er twaalf verschillende programma’s uitgezonden vanaf een krachtig zendstation op Guam. In 2016 zijn er drie nieuwe programma’s toegevoegd.

De programma’s zijn o.a.:

  • Bijbellezing – In dit programma van 15 minuten lang wordt er voorgelezen uit een Bijbel in eenvoudig Noord-Koreaans.
  • School van gebed – Dit programma leert de luisteraars hoe te bidden en geeft ook voorbeelden van gebeden.
  • ’Laten we ergens over praten’ – Dit programma„ is speciaal gemaakt voor jong-gelovigen en ongelovigen. De presentatrice bespreekt een thema uit het leven van „alle dag‟. Vervolgens wordt er een link gelegd met een Bijbelverhaal.
  • Seminary on the Air –  Een driejarige theologische opleiding voor huiskerkleiders.
  • Hoop voor vrouwen –  Een programma dat vrouwen steunt en hoop geeft.
  • Vertel het aan de kinderen – Kerkleiders leren in dit programma hoe ze op overtuigende wijze Bijbels onderwijs kunnen geven aan kinderen.
  • De Bijbeltrein – Een speciaal kinderprogramma
  • Dienst op zondag – Uitzending van een kerkdienst met o.a. een preek, gebed en muziek.
  • Bible school Basics – Heldere bijbelstudies op eenvoudige wijze het christelijk geloof uitleggen
  • Truth in a Testtube – Dit programma biedt een Bijbelse kijk op het ontstaan van de aarde en de mens.

Steun het werk van TWR in Noord Korea *)

We vragen dringend uw steun voor deze programma’s. Onze broers en zussen in Noord-Korea, afgesneden van de buitenwereld, kunnen alleen in het diepste geheim hun geloof belijden.

De kosten voor 15 minuten radio-uitzending bedragen € 75,-

Wilt u ook bidden voor de veiligheid van onze medewerkers?

*) In verband met veiligheid kunnen we online niet meer informatie geven over dit project. Wilt u meer informatie over dit project of wilt u het werk van TWR in Noord-Korea steunen? Maak dan een afspraak en bel of mail ons: 0342 – 478432 of info@twr.nl

Wil je ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop