Radioserie over het stichten van een huiskerk - TWR

Ondanks vervolging groeit de kerk in Oezbekistan. Veel Oezbeekse christenen komen nu samen in kleine huiskerken. De huiskerkleiders hebben training nodig, maar hoe is dit mogelijk wanneer alle christelijke activiteiten verboden zijn?

Angst

“Mensen zijn bang om Gods Woord in huis te hebben”, schrijft een voorganger uit Oezbekistan aan TWR. “Sommige christenen hebben hun Bijbel begraven en enkelen hebben het boek zelfs weggedaan uit angst dat ze ermee gezien worden.” Oezbeekse christenen met een moslimachtergrond worden onderdrukt. Er rusten zeer zware straffen op praten over het Evangelie met moslims en het ‘ongeregistreerd’ samenkomen.

Twee programma’s: ‘Huiskerk’ en ’52 vragen’

TWR wil de huiskerken in Oezbekistan zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom heeft TWR in samenwerking met andere christelijke organisaties een radioserie gemaakt voor huiskerken. Het eerste deel van de serie heet “Huiskerk” en behandelt onderwerpen met betrekking tot wat de (huis)kerk is. Het programma “52 vragen” is een vervolg hierop en zal antwoorden geven op de 52 belangrijkste vragen die christenen met een moslimachtergrond (en ook zoekenden uit de moslimwereld) hebben over het christelijk geloof. Het doel van deze programma’s is om luisteraars met een moslimachtergrond te helpen aan een stevig geestelijk fundament waardoor hun geloof wordt opgebouwd en hun vertrouwen in God wordt versterkt.

Helpt u mee de christenen in Oezbekistan te ondersteunen nu het zo gevaarlijk voor hen is?

  • De uitzendkosten voor één minuut bedragen € 22,-
  • De productiekosten van twee programma’s bedragen € 120,-

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop