Anne van der Bijl over christenvervolging - TWR

“Er is één boodschap die ik aan iedereen die vervolgd wordt, vertel: ‘Ik bid voor jou’. Wanneer ik tijdens mijn reizen één klein baptistengezin of een voorganger bezocht, dan zeiden ze vaak vertwijfeld: ‘Niemand bidt voor ons, want niemand weet van ons’. En dan zei ik: ‘Vanaf nu, broer, zullen de mensen het weten. Vanaf nu zullen we bidden.’ ”

Hij zei alleen ‘ga’

“Gebed is de sleutel, want we willen Gods hand zien waar wij niet kunnen gaan. Maar we kunnen nog steeds gaan, omdat Jezus zei: ‘Ga en Ik zal met je zijn’. Laten we eerlijk zijn, Hij zei alleen: ‘Ga’. Waar is het vers in de Bijbel dat zegt: ‘En kom terug en geef een conferentie en praat over alle grote dingen die je voor God hebt gedaan?’ Hoe kunnen wij grote dingen doen voor God? We zijn gewone kleine arbeiders die een beetje zaad zaaien. Het zaad komt niet eens van onszelf en als God ons niet had gered, dan hadden we helemaal geen boodschap gehad om te vertellen.”

Meer zendvermogen

“Jullie hebben een duidelijke bediening door radiocommunicatie en alles wat daarbij komt. Doe gewoon meer van wat jullie al doen. Breid uit: grotere zendstations, meer vermogen, meer mensen, meer nazorg. Want mensen zullen reageren en om literatuur vragen, contact en gemeenschap met andere christenen willen hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos. En geef anderen een kans aan te haken en hun deel te doen. Want de Bijbel spreekt van een machtig leger. Waar is het leger van de Heer vandaag?”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop