Overzicht Projecten - TWR
  • Regio

  • Thema

TWR-luisteraar Tadzjikistan: ‘Ik dacht dat Jezus een Russische god was’

In Tadzjikistan gelden strenge regels voor alle religieuze bijeenkomsten, dus ook voor christenen die samenkomen. Zo moet iedere kerk officieel geregistreerd zijn, mogen alleen Tadzjieken spreken tijdens een dienst en moeten de sprekers een erkende godsdienstopleiding hebben gevolgd. Toch kan TWR ook dit land bereiken met het Evangelie. Media doorbreken (on)zichtbare barrières.

Indonesische Verawati staat er niet alleen voor

Net als veel andere mensen in Indonesië werkt Verawati noodgedwongen lange dagen om in haar levenonderhoud te kunnen voorzien. De kinderen worden hierdoor een groot deel van de tijd aan hun lot overgelaten. Verawati voelt zich regelmatig als moeder en vrouw tekortschieten. Maar ze vertelt: 'Ik dank God dat ik van pastor Anton een audioprogramma kreeg om naar te luisteren. Hierdoor ben ik erg gezegend en bemoedigd.'

Waarom Pakistani’s samen naar TWR luisteren?

Het TWR-team in Pakistan weet zich geroepen het Evangelie te verkondigen in een uitdagende omgeving van geweld en vervolging. ‘We willen mensen helpen een plek te vinden waar ze het Woord van God kunnen horen, om een doel in het leven te vinden en te leven vanuit de redding van Christus’, vertelt één van de teamleden. ‘Daarom stimuleren we de vorming van luistergroepen. Hierbij maken we veel gebruik van MP3-apparaten en SD-kaarten.’

Inzet digitale media bij verspreiding Evangelie

Een wereld zonder sociale media en internet kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. Dat geldt niet alleen voor het Westen, maar ook voor veel landen waar TWR actief is. En dus maakt TWR steeds vaker gebruik van digitale media bij het laten klinken van het Evangelie.

30.000 online Roma-luisteraars per maand

Het beeld dat veel mensen van Roma hebben? ‘Ze hebben weinig opleiding genoten en lopen in ontwikkeling achter op de beschaafde westerse wereld. De enige manier waarop je zulke mensen kunt bereiken met het Evangelie is waarschijnlijk via radio. Toch?’ Niets is minder waar.

Deel het Verhaal met Afghaanse kinderen

De NOS kopte begin 2024 dat de Taliban meisjes een nieuwe beperking hebben opgelegd: ‘Meisjes in Afghanistan mogen niet meer naar de radio bellen’. Zo worden zij al op jonge leeftijd steeds verder uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Via verschillende media proberen zij toch aan informatie te komen en zich te blijven ontwikkelen.

Vertelcultuur in Ethiopië ontwikkelt zich ook online

In Ethiopië gebeurt de overdracht van kennis, waarden en tradities van oudsher mondeling. De radio-uitzendingen die TWR in dit land uitzendt, sluiten hier goed bij aan. De laatste jaren maakt het team daarnaast steeds meer gebruik van internet om nog meer mensen te bereiken. En dat heeft succes!

Steeds meer Russen zoeken antwoorden op zingevingsvragen

Niemand kon er de afgelopen jaren omheen: Rusland was en is vaak in het nieuws en veel Nederlanders hebben een duidelijke mening over wat er gebeurt. Maar wat weten we eigenlijk over de mensen die in dit enorme land leven? TWR ziet alvast een opvallende trend. Er is namelijk een toegenomen zoektocht naar antwoorden op zingevingsvragen.

‘Ik hoorde de presentatoren speciaal voor ons, Somalische vrouwen, bidden!’

In een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Ethiopië, tegen de grens met Somalië, heeft TWR contact met luisteraars die tot geloof zijn gekomen. Honey is een van hen. Ze is een jonge vrouw van achttien, die door haar echtgenoot werd verlaten vanwege haar geloof. De programmamakers spraken met haar af om haar getuigenis te horen.

Evangelisatie in een land waar de bevolking wordt onderdrukt

‘Noord-Koreaanse vluchtelingen zijn niet zozeer bang dat de overheid hen volgt in het land waar ze nu wonen. Ze zijn vooral bezorgd over hun familie en vrienden die nog in Noord-Korea wonen. Ze vrezen dat hun geliefden gestraft worden, omdat zij gevlucht zijn.’ Dat vertelt Nam-Kyu (niet zijn echte naam), voorganger en TWR-presentator in Zuid-Korea.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop