Overzicht Projecten - TWR
  • Regio

  • Thema

Inzet digitale media bij verspreiding Evangelie

Een wereld zonder sociale media en internet kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. Dat geldt niet alleen voor het Westen, maar ook voor veel landen waar TWR actief is. En dus maakt TWR steeds vaker gebruik van digitale media bij het laten klinken van het Evangelie.

30.000 online Roma-luisteraars per maand

Het beeld dat veel mensen van Roma hebben? ‘Ze hebben weinig opleiding genoten en lopen in ontwikkeling achter op de beschaafde westerse wereld. De enige manier waarop je zulke mensen kunt bereiken met het Evangelie is waarschijnlijk via radio. Toch?’ Niets is minder waar.

Deel het Verhaal met Afghaanse kinderen

De NOS kopte begin 2024 dat de Taliban meisjes een nieuwe beperking hebben opgelegd: ‘Meisjes in Afghanistan mogen niet meer naar de radio bellen’. Zo worden zij al op jonge leeftijd steeds verder uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Via verschillende media proberen zij toch aan informatie te komen en zich te blijven ontwikkelen.

Vertelcultuur in Ethiopië ontwikkelt zich ook online

In Ethiopië gebeurt de overdracht van kennis, waarden en tradities van oudsher mondeling. De radio-uitzendingen die TWR in dit land uitzendt, sluiten hier goed bij aan. De laatste jaren maakt het team daarnaast steeds meer gebruik van internet om nog meer mensen te bereiken. En dat heeft succes!

Steeds meer Russen zoeken antwoorden op zingevingsvragen

Niemand kon er de afgelopen jaren omheen: Rusland was en is vaak in het nieuws en veel Nederlanders hebben een duidelijke mening over wat er gebeurt. Maar wat weten we eigenlijk over de mensen die in dit enorme land leven? TWR ziet alvast een opvallende trend. Er is namelijk een toegenomen zoektocht naar antwoorden op zingevingsvragen.

‘Ik hoorde de presentatoren speciaal voor ons, Somalische vrouwen, bidden!’

In een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Ethiopië, tegen de grens met Somalië, heeft TWR contact met luisteraars die tot geloof zijn gekomen. Honey is een van hen. Ze is een jonge vrouw van achttien, die door haar echtgenoot werd verlaten vanwege haar geloof. De programmamakers spraken met haar af om haar getuigenis te horen.

Evangelisatie in een land waar de bevolking wordt onderdrukt

‘Noord-Koreaanse vluchtelingen zijn niet zozeer bang dat de overheid hen volgt in het land waar ze nu wonen. Ze zijn vooral bezorgd over hun familie en vrienden die nog in Noord-Korea wonen. Ze vrezen dat hun geliefden gestraft worden, omdat zij gevlucht zijn.’ Dat vertelt Nam-Kyu (niet zijn echte naam), voorganger en TWR-presentator in Zuid-Korea.

De grote kracht van kleine luistergroepen

‘Ik kende Jezus Christus als mijn persoonlijke Redder, maar ik dacht niet na over mijn verantwoordelijkheden als gelovige. Toen ik naar het TWR-programma luisterde, leerde ik dat ik Zijn Evangelie met anderen moet delen. Nu ben ik de leider van een luistergroep.’ Santona Roy in Bangladesh

Mediazending in het Koninkrijk België

Soms lijkt men snel de conclusie te trekken dat België en Nederland niet alleen buurlanden zijn, maar ook erg op elkaar lijken. Toch is niets minder waar. Niet alleen zijn er taalverschillen tussen het Vlaams en het Nederlands die tot misverstanden kunnen leiden, ook de cultuur van beide landen verschilt. Juist daarom biedt TWR de programma’s ook in het Vlaams aan.

Grote schade aan zendmasten Guam door tyfoon Mawar

Op 25 mei raast tyfoon Mawar over het eiland Guam. De wind bereikt snelheden van meer dan 170 km/uur. Gelukkig vallen er geen doden, maar de schade is enorm, ook aan de zendmasten en antennes van TWR op dit eiland in de Grote Oceaan.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop