Overzicht Projecten - TWR
  • Regio

  • Thema

Inzet digitale media bij verspreiding Evangelie

Een wereld zonder sociale media en internet kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. Natuurlijk, soms doet de wifi het even niet of hebben we geen bereik, maar dat zijn de uitzonderingen. In het dagelijks leven is het digitale gebeuren niet meer weg te denken. Dat geldt ook in veel landen waar TWR actief is. En dus maakt TWR naast onder andere radio wereldwijd steeds vaker gebruik van digitale media bij het laten klinken van het Evangelie.

Fietstocht

Zaterdag 26 juni 2021: fietsen voor TWR.
Rondje Nijkerk - Marken - Nijkerk (160 km)
Prachtige route langs o.a. Almere, Marken, De Dam, Johan Cruijff Arena en Weesp, incl. rondleiding in het Paard van Marken.

Ondersteuning Anna Laura Visser

Het is het verlangen van Anna Laura om mensen te bereiken met het Evangelie met de hedendaagse middelen die we tot onze beschikking hebben.

Nieuwe zender Kenia bereikt vluchtelingen

Op de vlucht voor geweld en oorlog kwamen duizenden mensen naar Kenia in de hoop daar een veilige plek te vinden. Ze kregen onderdak in het vluchtelingenkamp in Kakuma. In dit kamp wonen inmiddels zo'n 250.000 mensen. Velen dragen grote trauma’s met zich mee en hebben behoefte aan veel praktische zaken. Maar zij hebben ook nieuwe hoop nodig! TWR mag daaraan meewerken door een nieuwe zender die sinds kort uitzendingen verzorgt.

Het Evangelie voor de Koerden

De Koerden, een volk zonder land. Een volk dat verdrukt wordt en weinig rechten heeft. Velen van hen wonen in afgelegen gebieden en zijn moslim of atheïst. Hoe kan het Evangelie deze mensen ooit bereiken? Toch gebeurt dat nu. Nadat het jarenlang verboden was, mag TWR sinds het voorjaar van 2020 uitzenden in het Kurmanji, de taal die veel Koerden spreken.

Een boodschap van licht voor donker Siberië

In drie minuten vertellen wie Jezus is aan mensen die Hem nog niet kennen. Dat is een flinke uitdaging en tegelijkertijd een geweldige kans. Medewerkers van TWR in Siberië zijn hier druk mee bezig. TWR mag dagelijks korte boodschappen uitzenden op seculiere FM-zenders in verschillende Siberische steden. Mensen onderweg, in winkels of wachtkamers kunnen zo over God horen.

De kracht van luistergroepen

Voor veel christenen wereldwijd zijn luistergroepen tot grote steun en zegen. Een predikant in Sri Lanka onderstreept dat: "Het was moeilijk om het Woord van God te verkondigen en onze kerk groeide niet. Totdat TWR een programma voor luistergroepen introduceerde: Radio Home. Dit zorgde voor een grote opwekking in onze kerk."

Programma’s in steeds meer verschillende talen

Verbazing en verrassing zijn veelgehoorde reacties wanneer mensen een programma in hun eigen taal ontdekken. Men is misschien gewend aan de hoofdtaal van een land, maar die is nooit zo vertrouwd als de eigen taal. Een boodschap in eigen taal – of dialect – komt veel sterker binnen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop