
Het Evangelie, ook voor Centraal-Azië
‘Het christelijk geloof kan toch niet voor mij zijn?’ Dankzij lokale presentatoren beseffen luisteraars van de TWR-programma's in Centraal-Azië dat het Evangelie voor iedereen is.
Overzicht
TWR heeft programma's in 190 landen en in meer dan 300 talen en dialecten. Hiervoor gebruikt TWR meer dan 2.000 zendlocaties en verschillende soorten media, waaronder geluidsdragers, MP3-spelers en audiobijbels. TWR Nederland en België ondersteunt projecten in de 25 focuslanden. Hieronder vindt u informatie over de actuele projecten. Helpt u mee?
‘Het christelijk geloof kan toch niet voor mij zijn?’ Dankzij lokale presentatoren beseffen luisteraars van de TWR-programma's in Centraal-Azië dat het Evangelie voor iedereen is.
TWR Oekraïne-directeur Alexander Chmut nam afscheid van zijn kleindochter. Zij ontvluchtte het land; zelf is hij gebleven. Samen met zijn team maakt hij nieuwe programma’s om perspectief en hoop te bieden in oorlogstijd. Ondanks alles lukt het nog steeds om vrijwel continu via radio en internet uit te zenden. En het aantal luisteraars groeit!
Drie miljard. Dit onvoorstelbare aantal mensen – dichtbij en ver weg – heeft het Evangelie nog nooit gehoord. Zij zijn ‘onbereikt’ en missen daarom het meest waardevolle wat God ons te bieden heeft. Vanuit de Bijbelse opdracht laat TWR het Woord van God overal horen.
TWR heeft de mogelijkheid twee zendmasten over te nemen en die in Eswatini te plaatsen. Daarmee kan het radiowerk in dit Centraal- en Oost-Afrika flink uitbreiden. Voor het realiseren van dit project is € 50.000 nodig. Helpt u mee?
Het Evangelie is een bron van hoop en troost voor ieder die zich leeg en zwak voelt en voor wie het leven zwaar valt. Bijvoorbeeld voor Sonia uit Irak. Zij schreef naar TWR over het programma dat haar leven veranderde: ‘Dit ging over mij!’
Noord Korea. Kim Jong-un, de leider van dit bijzonder gesloten land, laat de wereld graag zijn macht en een prachtig opgepoetst plaatje van de werkelijkheid zien. Gelukkig mogen we weten dat het God is Die regeert, ook in Noord-Korea! Vanuit Guam zendt TWR radioprogramma's uit om de bevolking van dit land te bereiken met het Evangelie en om de gelovigen te bemoedigen en toe te rusten.
In veel delen van de wereld leven vrouwen in armoede of worden ze onderdrukt. Onderwijs is niet vanzelfsprekend en hun kennis over opvoeding en gezondheid is vaak beperkt. Het programma Hoop voor Vrouwen biedt onderwijs over de Bijbel én over gezondheid en relaties. Het wordt in meer dan 70 talen uitgezonden en veranderde het leven van Evi, een jonge vrouw uit Bali.
Een voorganger in een klein dorp zonder kerk. Een weduwe die niet kan lezen en schrijven. Een man die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt. Op het eerste gezicht zijn het heel verschillende mensen. Toch hebben ze een ding gemeen: elk van hen is actief bezig om TWR-luistergroepen op te zetten in zijn of haar omgeving.
Een herder die tijdens het weiden van zijn kudde luistert naar wat de Heere God hem wil leren. Het is een prachtig plaatje. Lezen doet hij niet als hij op de dieren let. Maar voor luisteren heeft hij alle tijd. Het is overigens de vraag of hij kan lezen.
TWR zaait het Woord bij kinderen, jongeren en hun ouders in gebieden waar de toegang tot het Evangelie beperkt is.
Een wereld zonder sociale media en internet kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. Natuurlijk, soms doet de wifi het even niet of hebben we geen bereik, maar dat zijn de uitzonderingen. In het dagelijks leven is het digitale gebeuren niet meer weg te denken. Dat geldt ook in veel landen waar TWR actief is. En dus maakt TWR naast onder andere radio wereldwijd steeds vaker gebruik van digitale media bij het laten klinken van het Evangelie.
"Bij TWR verzorg ik de administratie rondom de intellectuele eigendomsrechten van onze programma’s. Daarnaast werk ik ook aan ons TWR360 digital media platform om het steeds verder te vullen met christelijke content in meer dan 100 talen."