Stichting Trans World Radio voor Nederland (twr.nl) & België (twr.be) is een onafhankelijke christelijke organisatie en partner van de internationale organisatie TWR (twr.org). De stichting is ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder nr. 41188526 te Amersfoort.

TWR Nederland & België is lid van Missie Nederland. De stichting is een CBF-Erkend Goed Doel en staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Meer informatie over de CBF-Erkenning.

TWR kiest in strategisch plan voor kern van missie

In zijn eerste strategische plan kijkt TWR vijf jaar vooruit, met bijzondere aandacht voor gesloten landen en volken.

Op vijf terreinen maakt TWR strategische keuzes. Zo zet TWR in toenemende mate andere middelen in dan radio, zoals internet en audiospelers. Deze nieuwe positie zal helder gecommuniceerd worden. Ook brengt TWR het aantal landen dat vanuit Nederland steun krijgt, terug van ruim 40 tot 25 om nog krachtiger te kunnen opereren in die landen waar de nood het hoogst is, zoals Noord-Korea en Iran. Daarnaast is de optimale vindbaarheid van de uitzendingen een speerpunt, en streeft TWR naar meer samenwerking met de kerken.

Onderaan deze pagina kunt u ons Strategisch plan 2017-2020 en ook het beleidsplan voor 2019 downloaden. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. We beantwoorden graag uw vragen.

Jaarverslag 2018: ‘Zending via media meer dan ooit noodzakelijk’

‘De situatie voor christenen in gesloten landen is er in 2018 niet rooskleuriger op geworden.’ Dat zegt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België, met een verwijzing naar het Jaarverslag 2018. ‘En die verontrustende ontwikkeling maakte ons werk er niet eenvoudiger op. Tegelijkertijd maakt dit duidelijk dat zendingswerk in deze landen via de media meer dan ooit noodzakelijk is.’ Via allerlei geluidsdragers, waaronder radio, werd dan ook het Evangelie in 2018 de wereld in gebracht.

Inkomsten

In totaal kwam er vorig jaar € 2.647.188 binnen voor het werk van TWR. Ten opzichte van het jaar daarvoor is dat een stijging van 12%. Deze stijging is met name te danken aan een forse toename van het aantal nalatenschappen. De inkomsten worden gebruikt om het Evangelie wereldwijd verder te verspreiden. In totaal ondersteunde TWR Nederland & België het afgelopen jaar projecten in 41 verschillende landen in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Azië. Ook in Nederland en België zelf worden programma’s uitgezonden.

De ondersteuning valt in grote lijnen uiteen in vier categorieën:

  • Productie en uitzending van (meestal wekelijkse) programma’s
  • Verspreiding van radio’s en diverse soorten geluidsdragers in afgelegen gebieden
  • Ondersteuning van 24 TWR-medewerkers wereldwijd
  • Bouw van nieuwe studio’s en zenders

Nieuwe radioserie Kenia

In 2018 is de productie gestart van een nieuwe radioserie: ‘Knowing God’. De programma’s worden dit jaar uitgezonden in drie talen voor de Kalenjin, een groep verwante volken in het westen van Kenia. Deze mensen leven in grote angst voor de natuur en het hiernamaals. De dramaserie vertelt hen over de levende God, die mensen liefheeft. ‘Wie Hem kent hoeft niet langer in angst te leven, maar wordt werkelijk vrij.’

Noodhulp

Indonesië is vorig jaar drie keer getroffen door een ernstige natuurramp, met elke keer honderden doden en duizenden gewonden en ontheemden. TWR heeft nadien noodhulp programma’s uitgezonden in Lombok, Sulawesi en West-Java/Lampung. Deze programma’s zijn positief ontvangen door de ontredderde bevolking. Een mooi gevolg is dat TWR nu vervolguitzendingen kan verzorgen in gebieden waar eerder geen mogelijkheden waren om de blijde boodschap te laten klinken.

Het zijn maar een paar voorbeelden uit de vele projecten van TWR. Smits: ‘Zo mocht het Evangeliewoord klinken in landen die voor zendingswerkers en evangelisten gesloten zijn. Uit de vele reacties van luisteraars weten we dat God het gebruikt om mensen te veranderen. Toch zijn die reacties slechts het topje van de ijsberg. Alleen God kent de uitkomst van Zijn werk volledig.’

Hieronder kunt u het jaarverslag downloaden.

Jaarverslag 2018

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop