Zakelijk doneren - TWR

Betrokken

Als christelijke ondernemer wilt u meer dan alleen zaken doen. U wilt als gelovige ondernemen en tegelijk meewerken aan de verkondiging van het Evangelie, om mensen te helpen Jezus te vinden. Dat kan door direct betrokken te zijn bij het werk van TWR. TWR maakt werk van de verspreiding van het Evangelie wereldwijd, met name in landen die gesloten zijn en onder analfabeten. Zo maakt en zendt TWR programma’s uit in 160 landen in 230 talen en dialecten, de taal van het hart. Door uw inzet kunt u verschil maken voor veel mensen die nog nooit eerder van Jezus hebben gehoord.

Help zaaien

Al 55 jaar is TWR actief met het zaaien van het Evangelie, dichtbij en ver weg. Gelukkig horen wij dat het gezaaide op komt en vrucht voortbrengt. Maar soms horen wij ook helemaal niets, met name in gesloten landen, en kent alleen God het effect van ons werk. Door uw éénmalige, jaarlijkse of maandelijkse donatie helpt u TWR het Evangelie te zaaien. TWR heeft tientallen projecten in 24 focuslanden. Als u wilt meewerken neem dan contact op met een van onze relatiebeheerders voor een kennismaking.

Steun een project

Als u zich als christelijke ondernemer betrokken voelt bij een bepaald land of bevolkingsgroep, dan kunt u ook een specifiek project steunen. Ook is het mogelijk om samen met TWR dit land en project te bezoeken. Het is heel bemoedigend als u zelf de reacties van mensen hoort en ziet wat TWR doet. Als u echt verschil wilt maken bij een project, nodig dan een van onze relatiebeheerders uit voor een op maat gemaakt aanbod.

TWR werkt onder andere samen met CBMC netwerken. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze Zakelijke Relatiebeheerders of bel +31 (0)342-478432.

Lees hier de ervaring van een vrijwillige relatiebeheerder.

Een gift aan TWR kan fiscaal aftrekbaar zijn

​Met een donatie aan TWR laat u als ondernemer zien dat u maatschappelijk betrokken bent. Het is daarbij goed om te weten dat de giften fiscaal aftrekbaar zijn als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zakelijke giften

U kunt een gift geheel aftrekken als het een zakelijke kostenpost betreft en de gift in wat voor vorm dan ook een positieve, nuttige bijdrage levert aan je bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld reclame, sponsoring en donaties in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer u in het betreffende jaar een fiscaal verlies lijdt (het verlies wordt dan vergroot).

Niet-zakelijke giften

Een niet-zakelijke gift is een gift uit vrijgevigheid (een niet-zakelijk motief) of een gift die zó hoog is, dat in redelijkheid niet kan worden gesteld dat dit alleen is ter promotie van de goede naam van uw organisatie. Bij deze niet-zakelijke giften gelden verschillende voorwaarden voor ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen en ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen.

Ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen

Als bedrijf doneren is fiscaal aantrekkelijk. Vanaf 1 januari 2012 is de niet-aftrekbare drempel van € 227 vervallen. Elke gift is daarmee aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare giften mag 50% van de winst bedragen tot maximaal € 100.000. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen (ZZP, eenmanszaak of v.o.f)

De hoogte van de niet-zakelijke giftenaftrek hangt af van het verzamelinkomen, de op basis daarvan berekende drempel en de maximering die voor u geldt. Het inkomen van uw fiscaal partner is medebepalend voor de uiteindelijke giftenaftrek. Wilt u 5 jaar of langer een gift geven? Dan kan deze soms in aanmerking komen voor volledige aftrek.

Voor informatie op maat kunt u het beste contact opnemen met de belastingadviseur of accountant van uw bedrijf.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop