Voor kerken - TWR

Bouw aan de wereldwijde kerk: doe mee aan mediazending

Het is de missie van TWR om mensen dichtbij en ver weg te bereiken met Gods goede nieuws! Vanuit de Bijbelse opdracht laten we het Woord van God overal horen. De hoop die je kunt putten uit het Evangelie stralen we uit én zenden we uit – hoe dan ook. Waar dan ook. Voor iedereen.

Voor en met kerken laat TWR het Evangelie wereldwijd in 190 landen klinken. Dankzij de getuigenissen die we van luisteraars ontvangen, mogen we weten dat Gods Heilige Geest de uitzendingen gebruikt en zegent. De programma’s worden inmiddels in meer dan 300 verschillende talen uitgezonden, omdat mensen het Evangelie vaak beter begrijpen wanneer ze het in hun eigen taal horen. Het aantal talen waarin we uitzenden neemt nog steeds toe.

We zijn bijzonder dankbaar voor de onmisbare steun die we krijgen van particulieren, vrijwilligers, ondernemers én – niet te vergeten – de vele kerken, die ons werk ondersteunen door middel van bijvoorbeeld gebed en financiële middelen. Wilt u ook met uw kerk of gemeente betrokken zijn bij het werk van TWR, dan kan dat op verschillende manieren:

Luister mee! Bid mee! Help mee! Werk mee! Beleef mee!

 

Luister mee!

Kent u onze programma’s al? TWR is er niet alleen voor mensen ver weg, maar juist ook voor u, de kerk en de mensen in uw directe omgeving! U kunt 24/7 luisteren naar de programma’s van TWR. Download onze app via twr.nl/app en krijg toegang tot onze stream en circa 6000 podcasts.

Wat kunt u met uw gemeente doen?

 • Vóór of bij aanvang van uw kring of Bijbelstudiegroep een podcast beluisteren en daarover in gesprek gaan.
  Bijvoorbeeld: Door de Bijbel, waarin (in 5 jaar) de hele Bijbel besproken wordt | Volg Mij, waarin aangegeven wordt wat het volgen van Jezus inhoudt | Sta op en Schitter (Vlaams), vooral geschikt voor vrouwengroepen.
 • Audio delen met mensen uit de omgeving van de kerk.
  Bijvoorbeeld: Migranten en vluchtelingen wijzen op de speciale pagina twr.nl/migranten of bemoedigingen en onderwijs delen via de app of website twr.nl/podcast.

 

Bid mee!

Het werk van TWR wordt gedragen door het gebed. Wilt u als gemeente meebidden voor de luisteraars en TWR-medewerkers wereldwijd? Dan kunt u gebruikmaken van onze gebedskalender: twr.nl/gebedskalender. Ook kunt u zich via onderstaand contactformulier aanmelden voor onze maandelijkse Hoop voor Vrouwen-gebedsbrief.

Wat kunt u met uw gemeente doen?

 • Bij de voorbede in de kerkdienst ook het mediazendingswerk opdragen aan onze Hemelse Vader.
 • In uw kring of gebeds- of jongerengroep bidden voor specifieke onderwerpen, zoals:
  – Het werk in gesloten landen, waar medewerkers en luisteraars met gevaar voor vervolging hun werk doen en luisteren naar onze programma’s.
  – De luistergroepen, waarin mensen met elkaar luisteren, samen bidden en zingen.
  – Het project dat u ondersteunt. Zie hiervoor het informatieblok met de titel Help mee!

 

Help mee!

TWR zendt met behulp van moderne media een boodschap van hoop uit. Met de bijdrage uit uw gemeente kunnen we wereldwijd heel veel mensen met het Evangelie bereiken. Die bijdrage verandert mensenlevens!

Wat kunt u met uw gemeente doen?

 • Een collecte bestemmen voor het mooie werk van TWR.
 • Een actie houden voor TWR, bijvoorbeeld gedurende het catecheseseizoen, tijdens een jongerenkamp of door middel van zendingsbusjes bij de uitgang van de kerk.
 • Een project adopteren. Kijk hier voor een selectie van onze projecten.
 • Een presentatie aanvragen voor een van de groepen in de kerk, afgestemd op de leeftijd en samenstelling.
 • Een video of PowerPoint-presentatie aanvragen voor gebruik tijdens de kerkdienst waarin gecollecteerd wordt. Duur 2 à 3 minuten.
 • Een preek laten verzorgen tijdens de kerkdienst.
 • Magazines of ander materiaal aanvragen om uit te delen.

Helpt u met uw gemeente mee bij de verspreiding van het Evangelie? Wilt u meer informatie over de genoemde mogelijkheden of materiaal aanvragen, dan kunt u gebruikmaken van onderstaand contactformulier. Of neem contact op via service@twr.nl.

 

Werk mee!

Wat is er nu mooier dan zelf als gemeente ook verantwoordelijkheid te dragen voor een van de zendingswerkers van TWR. Misschien is er iemand die zich geroepen weet om zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan in het zendingswerk. Bijvoorbeeld als HR-medewerker, technicus of administrateur. Maar er zijn ook veel mogelijkheden om als vrijwilliger ingezet te worden, bijvoorbeeld als gastheer of -vrouw in Missie & Media of als technicus bij het maken van de opnames.

Wat kunt u met uw gemeente doen?

 • Bidden of God Zelf ook werkers in Zijn Koninkrijk wil roepen.
 • Aandacht besteden aan roeping en beroep, vooral ook in jongerengroepen.
 • Een presentatie over dit onderwerp aanvragen. Dit kan via onderstaand contactformulier.
 • Luisteren naar de podcastserie Op Koers. U vindt deze serie hier.
 • Samen met de thuisfrontcommissie voor de financiële ondersteuning zorgen van een door u uitgezonden medewerker.

 

Beleef mee!

Kom met uw groep of gemeente naar Missie & Media, het belevingscentrum van TWR in Barneveld. Stap in de wereld van zending en maak een (inter)actieve ontdekkingsreis. Inspirerend, leerzaam, uniek en onvergetelijk!
Kom mee en start uw beleving! Reserveer uw ticket via twr.nl/missie-media.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Uw gegevens:

Uw naam(Vereist)
Uw adres
Uw e-mailadres(Vereist)
Onderwerp(Vereist)

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop