In de isoleercel hoorde Bhavani voor het eerst over Gods genade - TWR

Bhavani is één van de meest beruchte criminelen van India. Het grootste deel van zijn leven brengt hij door in de gevangenis. Op zijn strafblad staan overvallen, afpersingen en moord.

Op een dag belandt hij in de isoleercel. Daar wordt hij keihard geconfronteerd met zijn geweten. Dag en nacht hoort hij in zijn hoofd de stemmen van zijn slachtoffers die hem om genade smeekten. Maar waar hij niet naar wilde luisteren.

Gevoelens van wroeging en spijt borrelen naar boven. Het maakt hem radeloos. Bhavani beseft dat geen enkele straf zwaar genoeg is voor de misdaden die hij heeft begaan. Vergeving is voor hem niet meer mogelijk.

Gelukkig staat er in de cel een eenvoudige radio die hem wat afleiding biedt. Wanneer hij volledig in de put zit, hoort hij een stem uit het kleine speakertje die zegt: ‘Jezus is onze advocaat. In Hem zijn we onschuldig. Hij heeft de straf van onze zonde op zich genomen, zodat wij vergeving krijgen.’

Dankzij de radioprogramma’s leert Bhavani de genadeboodschap van het Evangelie begrijpen

Verbaasd en vol ongeloof staart hij naar de radio. ‘Wie is dit? En hoe weet die man wat er in zijn gedachten omgaat?’ De woorden raken hem diep en geven hem troost. De volgende dag luistert hij opnieuw. Het gaat weer over vergeving. Die nacht doet hij geen oog dicht en huilt hij urenlang als een kleine jongen. Hoe kan hij zichzelf ooit vergeven? Hoe kan de wereld hem ooit vergeven? En hoe kan deze Christus, waarover hij steeds hoort, hem vergeven?

In de daaropvolgende maanden verandert zijn leven compleet. Dankzij de radioprogramma’s leert Bhavani de genadeboodschap van het Evangelie begrijpen en geeft hij zich volledig over aan Jezus. Sindsdien praat hij alleen nog maar over de kracht van God die mensen verandert. Met een kleine Bijbel in zijn hand brengt hij nu iedereen dit goede nieuws.

 

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop