30-Jarig jubileum in Bulgarije - TWR

Studio 865 in Sofia is een belangrijke partner voor TWR. Zo worden er de TWR-programma’s voor de Roma opgenomen. Dit jaar bestaat de studio 30 jaar en dat was reden voor een bescheiden feestje. Op 18 september vond er een herdenkingsbijeenkomst plaats. TWR NL/BE was erbij.

De naam van de studio verwijst naar het jaar waarin het christendom voor het eerst als officiële religie in Bulgarije werd erkend. Behalve radioprogramma’s maakt het team van Studio 865 tegenwoordig ook tv-programma’s en ze geven een evangelische krant uit. De studio staat in hartje Sofia en wordt momenteel grondig verbouwd. De ruimtes zijn voorzien van de modernste snufjes, waardoor op professionele manier gewerkt kan worden. De nieuwe studio wordt eind oktober opgeleverd.

Roma

Voor TWR ligt de focus op de programma’s voor de Roma. In veel van die gemeenschappen luistert men graag in groepen naar de radioprogramma’s. Pastor Nachko, die ook de programma’s opneemt, bezoekt de groepen regelmatig. Hij leest dan uit de Bijbel en bespreekt actuele onderwerpen met ze. Ook deelt hij radio’s uit, zodat steeds meer mensen naar de programma’s kunnen luisteren.

Smartphone

Een bijzondere ontwikkeling is dat steeds meer Roma in het bezit zijn van een smartphone, ondanks dat veel jonge Roma niet goed kunnen lezen en schrijven. Het team van studio 865 speelt daarop in en ontwikkelt nieuwe programma’s die aansluiten bij de leefwereld van de Roma. De nieuwe opnamestudio voor video is dan ook een uitkomst en past helemaal bij het doel om zoveel mogelijk Bulgaren bekend te maken met het Evangelie van Jezus Christus via massamedia.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop