Jaarverslag 2020: 'TWR doorbreekt isolement van lockdowns' - TWR

2020 verliep door de coronacrisis heel anders dan verwacht, ook voor TWR. ‘Maar het werk ging door, anders en beter dan wij hadden kunnen bedenken. In ons jaarverslag kijken we verwonderd achterom naar wat God in 2020 gedaan heeft.’ Dat zegt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België.

Media belangrijker dan ooit

Door de lockdowns overal ter wereld werd duidelijk dat mensen meer dan ooit afhankelijk zijn van media om thuis het Evangelie te kunnen horen en Bijbelstudie te kunnen doen. Opeens werden heel veel landen ‘gesloten landen’. Maar niet voor internet en radio. Een voorganger in Sri Lanka laat weten: ‘Tijdens de lockdown merkte ik hoe belangrijk jullie audiospelers zijn voor het geestelijke voedsel voor onze gemeenteleden.’

Teleurstelling

Toch was 2020 ook een jaar van teleurstelling. Want TWR kon, anders dan gehoopt, wegens de coronamaatregelen nauwelijks de deuren openen van het belevingscentrum Missie & Media in Barneveld. Juist nu het werk op het veld van zulke onschatbare waarde bleek, kon het Nederlandse publiek dat niet meebeleven in het splinternieuwe centrum. Per 9 juni 2021 is Missie & Media weer open en krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een interactieve manier de wereld van de zending te beleven.

Inkomsten

In het begin van de coronacrisis maakten we ons zorgen over de inkomsten. Dat is onterecht gebleken. De inkomsten van TWR Nederland & België bedroegen in 2020 in totaal € 3.628.514,- Dit is 33,5% hoger dan in 2019. Daar waar vooral bedrijven en stichtingen achterbleven, in ieder geval gedeeltelijk door de coronacrisis, groeiden bij de particulieren de bedragen per donatie. Toch verklaart dat niet het hoge bedrag. Dat is te danken aan vele grote nalatenschappen. Dankzij deze nalatenschappen konden we veel extra projecten steunen die broodnodig waren, onder meer voor mensen en volken in lockdown. In totaal ondersteunde TWR Nederland & België het afgelopen jaar projecten in ruim 45 verschillende landen in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Azië. Ook in Nederland en België zelf worden programma’s uitgezonden.

Van wanhoop naar hoop

Toen de eerste signalen van een nieuw virus kwamen, begon het team in China meteen met het ontwikkelen van een programma. From Despair to Hope biedt enerzijds praktische informatie over hygiënemaatregelen en hoe het COVID-19 virus zich verspreidt, anderzijds deelt het programma hoop en troost vanuit Gods Woord. In de loop van 2020 werden drie series gemaakt die in diverse landen over de hele wereld gebruikt worden. Dankzij de extra financiële middelen kon TWR bijdragen aan deze programma’s in China (in vijf talen), Noord- en Zuid-Korea en Japan. De reacties van luisteraars waren bemoedigend.

Keuze uit 4500 afleveringen

Ook in Nederland en België ging het werk door, grotendeels vanuit huis. Voor het Nederlandstalige publiek maakte TWR meer dan 4500 bestaande audiobestanden klaar voor de TWR-app, de website en onder andere de podcasts ‘Op weg met de Bijbel’, ‘De Bijbel Door’ en ‘TWR.be’. TWR voegt hier dagelijks ook nieuwe episodes aan toe.

Het Jaarverslag 2020 vindt u op onze website https://www.twr.nl/anbi/.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop