Jaarverslag 2022: Nu ook Gambia en Ivoorkust toegang tot Evangelie - TWR

‘In 2022 hebben we ons bereik in Ivoorkust en Gambia sterk uitgebreid waardoor we duizenden nieuwe luisteraars kunnen bereiken met het Evangelie. Daarnaast namen we in Indonesië een nieuwe zender in gebruik waarmee we programma’s voor drie landen kunnen uitzenden. Ook konden we diverse projecten bezoeken.’ Dat zegt Hubrecht Smits, directeur van zendingsorganisatie TWR Nederland & België, naar aanleiding van het verschijnen van het TWR-jaarverslag 2022. ‘Naast de gestage uitbreiding van onze activiteiten via digitale kanalen, is er vooral in niet-Westerse landen veel vraag naar de klassieke radio-uitzendingen.’

Samenwerking met lokale partijen in Ivoorkust en Gambia

In Ivoorkust werkt TWR al jaren samen met stichting Facilite. Afgelopen jaar kon het uitzendgebied worden uitgebreid met 3 extra FM-zenders. In deze regio, waar de stam Dan leeft, werden ook radio’s uitgedeeld. De duizenden Danieten die tot geloof zijn gekomen, worden opgenomen in de Bijbelkringen van Facilite. Velen getuigen van hun nieuwe geloof en bekeren zich van animistische praktijken en een onchristelijke levenswijze.
In Gambia deed zich een gelegenheid voor om ook daar de Evangelieboodschap via de media te laten horen. Voorganger en evangelist Amest Jassey kon een opnamestudio in gebruik nemen dankzij de financiële en praktische hulp van TWR Nederland & België. Inmiddels zijn de opnames van diverse programma’s gestart en worden ze digitaal uitgezonden onder de naam ‘Radio Gloria’. Er is goede hoop dat er binnenkort een FM-licentie wordt toegekend.

Nieuwe zender in Indonesië met programma’s voor drie landen

Begin november werd de nieuwste aanwinst van TWR, een FM-zender, tijdens een officiële ceremonie ‘geopend’, al is de zender dan al een paar maanden in gebruik. Deze zender bereikt een deel van Indonesië, Singapore en Maleisië.
We zenden hier onder andere het programma Hoop voor vrouwen uit. Luisteraars geven aan dat hun leven veranderd is door dit programma en dat dit te merken is aan hoe ze met hun familie en buren omgaan. Veel vrouwen die naar dit programma luisteren, komen ook regelmatig samen om met elkaar Bijbelstudie te doen en ervaringen uit te wisselen.

Ontmoetingen

Doordat de reisbeperkingen vrijwel overal waren opgeheven, was het mogelijk om luisteraars en programmamakers in de verschillende projectlanden te ontmoeten. TWR reisde af naar een conferentie voor Iraanse (geheime) gelovigen en bezocht projecten in Indonesië, Oezbekistan en Nepal.

Inkomsten

De onrust rondom de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne leidden tot onzekere prognoses, maar ondanks dat bedroegen de inkomsten van TWR Nederland & België in 2022 in totaal € 3.504.452,19,-. Een stijging van 10% ten opzichte van 2021.
Over vrijwel de hele linie stegen de inkomsten, vooral ook de inkomsten uit stichtingen. TWR is dankbaar voor de consistente groei in twee belangrijke stromen van inkomen: particulieren en
bedrijven. Wel is het aantal giften en het aantal donateurs een aandachtspunt. Het werven van donateurs verliep moeizaam tijdens coronatijd, maar wordt nu weer voortvarend ter hand genomen. ‘Ondanks de gestegen kosten voor het levensonderhoud blijven onze donateurs zeer betrokken op de uitbreiding van Gods Koninkrijk’, zegt directeur Hubrecht Smits.

In totaal ondersteunde TWR Nederland & België het afgelopen jaar projecten ten behoeve van ruim 45 verschillende landen in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Azië. Ook in Nederland en België zelf worden programma’s uitgezonden. Nieuwe interessante producties zijn onder andere TWR Wereldreis en Op Koers.  Voor Vlaanderen is er de nieuwe podcast Op zoek naar Livingstone.

Uitbreiding belevingscentrum Missie & Media

In het jaar 2022 was Missie &Media vanaf februari geopend zonder beperkingen, volgens de reguliere openingstijden. Het aanbod in het belevingscentrum van TWR is uitgebreid met een scholenpakket voor basisscholen, nieuwe VR-brillen en een TWR-bezinningswandeling. Met de laatste uitbreiding is het mogelijk bezoekers een compleet dagje uit aan te bieden met een ochtend- en een middagprogramma, inclusief gebak bij de koffie en lunch op locatie.

Bekijk het TWR-Jaarverslag 2022 hier.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop