Nieuwe radiozender bereikt heel Nigeria - TWR

Een dochter die al meer dan een jaar vermist wordt. Elk spoor van haar ontbreekt sinds zwaar bewapende mannen haar met zich meenamen. Een grootmoeder die er niet meer is – omgebracht omdat ze ’s nachts niet snel genoeg weg kon komen toen het dorp werd overvallen. Ze was bij lange na niet de enige… Een vader die wreed vermoord is tijdens een dappere poging om zijn gezin te beschermen. Een kerk zonder voorganger. Zijn naam staat in de lange rij omgekomen slachtoffers. Huizen die platgebrand zijn, mensen op de vlucht: het zijn de verhalen van christenen uit Nigeria.

Voor de christenen in Nigeria is de aanwezigheid van geweld de dagelijkse realiteit. Veel Nigerianen kennen groot verdriet omdat geliefden zijn vermoord. Ook is er soms jarenlange onzekerheid over het lot van ontvoerde familie en vrienden.

Misschien vraagt u zich af wat u voor hen kunt betekenen? Allereerst kunt u bidden dat God kracht geeft om het lijden te dragen. Daarnaast merken we hoe groot de behoefte aan Gods Woord is in dit land. Dankzij uw steun kan TWR meewerken aan de verspreiding van Zijn Woord door middel van radio-uitzendingen.

Christenen bemoedigen

We zenden al langere tijd programma’s uit via een radiozender in buurland Benin, maar de gebieden waar de extremistische terreurorganisatie Boko Haram het meest tekeer gaat, liggen buiten het bereik van deze zender. Daarom is op 1 februari mede dankzij steun vanuit Nederland een nieuwe, grotere radiozender in gebruik genomen.
Dankzij deze tweede, veel krachtiger zender, kunnen nu ook de mensen in het noordoosten van Nigeria luisteren naar TWR. In dit gevaarlijke gebied is de nood groot.

Voor christenen is het een bemoediging om woorden van hoop te horen. Door de uitzendingen weten ze dat ze niet vergeten zijn. Ze krijgen geestelijk voedsel en ze worden gesterkt en bemoedigd om vol te houden. Degenen die uit angst voor aanslagen niet meer naar de kerk durven te gaan, kunnen via de radio toch uit de Bijbel horen.

Fulani-herders

Christenen lijden niet alleen onder het geweld van Boko Haram. Ze hebben ook te maken met wrede aanslagen van Fulani-herders. Op zoek naar vruchtbare grond trekken deze herders door het land en maken veel christelijke boerendorpen met de grond gelijk. Grote aantallen mensen lijden honger en meer dan 2,5 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen als gevolg van dit aanhoudende geweld.

Alsof dat nog niet genoeg is, ondervinden christenen ook vanuit de overheid en de samenleving onderdrukking. Hun kinderen moeten verplicht islamitische lessen volgen, de meisjes lopen het risico ontvoerd of uitgehuwelijkt te worden, en christelijke jongeren die willen studeren, worden geweigerd op de opleiding. Om te voorkomen dat ze op straat worden aangevallen, kleden steeds meer christenen zich als moslim.

Programma’s voor moslims

We zenden ook programma’s uit voor de miljoenen moslims in het land. Zij hebben nog nooit over de liefde van Christus gehoord, want wie durft daar in zo’n gevaarlijk gebied over te spreken? Radio bereikt veel mensen met de boodschap van Gods genade en verzoening. Dat is het enige antwoord op de haat en duisternis.

Voor al deze mensen klinken de woorden van Jezus Christus nu over de radio. Bid u voor verandering in dit land? En bid u dat christenen de kracht krijgen om vol te houden?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop