TWR lanceert online radiostation voor Perzische wereld - TWR

Barneveld, 4 februari 2022 – Deze week heeft TWR het online radiostation Persian World Radio gelanceerd. Persian World Radio (PWR) laat door haar programma’s en muziek een boodschap van hoop en van Gods liefde en wijsheid klinken in de Perzisch-sprekende wereld. Wereldwijd spreken meer dan 100 miljoen mensen Farsi. ‘De belangrijkste doelgroep voor deze programma’s zijn de mensen die in Iran, Afghanistan en Tadzjikistan wonen’, zegt Daniel*), de Farsi Ministry Director van TWR.

PWR biedt vele mogelijkheden om het Evangelie online te horen. ‘Er zit echt avontuur in’, zegt Daniel. ‘We hebben programma’s voor vrouwen, over discipelschap en over hoe je een evenwichtig leven kan leiden als christen. Ook kunnen de luisteraars genieten van muziek.’

Het online radiostation zal gepromoot worden via voor Iraniërs bekende media, zoals Manoto TV, de Chesmeh app en Farsinetwork.com en via TWR’s eigen radioprogramma’s die elke avond worden uitgezonden in Iran.

Geestelijke honger

Er is een grote geestelijke honger in de Perzisch-sprekende wereld. Uit een recent onderzoek (Gamaan 2020) blijkt dat 70% van de bevolking zich niet meer moslim noemt en velen van hen zijn zoekend.

Daniel: ‘Als 70% van 80 miljoen mensen zoekt naar geestelijke waarheid, betekent het dat we nog veel te doen hebben. Met dit nieuwe online radiostation hopen we voor het Iraanse volk een stukje van de puzzel van het koninkrijk van God in te vullen.’

Het drukken en verspreiden van Bijbels in de Perzische taal is verboden in Iran en ook mag er in de Armeense kerken geen Perzisch worden gesproken. Daniel: ‘De Iraanse regering is niet zo blij wanneer mensen andere informatie ontvangen dan hun propaganda. Maar de mensen in Iran hebben het recht om informatie te ontvangen over het christelijke geloof. In onze radioprogramma’s en op dit nieuwe online radiostation praten we niet over religie maar over de liefde van een persoonlijke God. Iraniërs hebben veel vragen over het christelijke geloof en ons platform biedt ze de kans om online te luisteren en leren.

In het afgelopen jaar heeft PWR nieuwe programma’s getest onder een groep Iraniërs. Daniel: ‘Al onder de testers hoorden we veel getuigenissen. Ze zeiden dat ze geraakt waren en dat het voelde alsof er live tegen ze gesproken werd. Dat was echt een bemoediging voor mij en de editors.’

Van levensbelang

Daniel verwacht dat het online radiostation tot zegen zal zijn voor velen in Iran. Ook wil hij door het mediaplatform van PWR een stem geven aan de lokale christenen. ‘Hun stem en hun identiteit als christen bevestigen is van levensbelang, want de regering doet alsof ze niet bestaan en wijzen hen en hun geloof af.’ Hij hoopt ook dat de christenen in Iran programma’s en muziek zullen sturen die ze weer kunnen gaan uitzenden op PWR. ‘Wij zijn nog op zoek naar goede kinder- en jongerenprogramma’s’, aldus Daniel.

TWR werkt samen met een Perzisch nazorgteam dat al 13 jaar ervaring heeft met TV en sociale media. Ze zijn voorbereid om met mensen te praten die zich willen verdiepen in het christelijke geloof en meer informatie, een Bijbel of een cursus willen ontvangen.

In de loop van dit jaar zullen ook meer dialecten worden toegevoegd aan de programma’s, zoals Laki, Luri en Balochi. Daniel: ‘55% van de Iraniërs spreken thuis een andere taal dan Farsi. Wanneer ze het Evangelie in hun moedertaal gaan horen, zullen ze het veel beter begrijpen en groeien in hun geloof.’

*) Om het werk van TWR in Iran te beschermen hebben we gekozen niet de naam van onze Farsi Ministry director te noemen. Daniel is een gefingeerde naam.

www.persianworldradio.com

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop