TWR-partner Haïti bemoedigt door aardbeving getroffen landgenoten - TWR

De zware aardbeving op Haïti van half augustus heeft ook Les Cayes getroffen, de stad waarin het nieuwe zendstation van de partner van TWR (4VEH) ligt. De medewerkers zijn allemaal veilig. Al snel na de ramp zijn de radiomakers de lucht ingegaan met programma’s waarin ze informatie doorgeven, mensen bemoedigen en voor het land bidden.

De nood in Haïti is immens. Meer dan tweeduizend mensen zijn omgekomen bij de aardbeving die een kracht van 7.2 op de schaal van Richter had. Daarnaast zijn er duizenden gewonden en meer dan dertigduizend gezinnen hebben geen huis meer. Er is gebrek aan schoon drinkwater en goede medische zorg, want ook ziekenhuizen in de regio zijn beschadigd. Hulpverleners dagenlang in het puin naar lichamen. De situatie verergerde door zware naschokken en de tropische storm Grace die het eiland enkele dagen later passeerde. Deze storm bracht veel regen, waardoor de hulpverlening bemoeilijkt werd.
Behalve dit alles is ook de politieke situatie in Haïti instabiel. Begin juli werd president Moïse in zijn huis vermoord. Criminele bendes zijn actief op de straten, wat het er allemaal niet makkelijker op maakt.

Brown Malingo, coördinator van 4VEH en voorganger in Les Cayes, schreef op Facebook: ‘Vandaag is het zondag. Een dag waarop veel Haïtianen hun beste kleren aandoen en naar de kerk gaan, waar ze genieten van de contacten, lofzingen, bidden en onderwijs krijgen in het huis van de Heer. Vandaag ziet het er heel anders uit. Bid dat de mensen ook nu kracht en troost van de Heer zullen ontvangen.’

Ook vanuit Bonaire zendt TWR dagelijks uit naar Haïti. De krachtige zender brengt Bijbels onderwijs in het Spaans, Engels en Haïtiaans Creools.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop