Veel media-nieuws van TWR - TWR

Na de zomervakantie zijn er tal van nieuwe ontwikkelingen rond de programma’s van TWR in Nederland en Vlaanderen. Een overzicht:

  • Op Weg met de Bijbel in een nieuw jasje
  • Nieuw van TWR: De Bijbel Door Kort
  • Vlaanderen
  • Geloven in Seizoenen

Op Weg met de Bijbel in een nieuw jasje

Het TWR-radioprogramma Op Weg met de Bijbel maakt op maandag 5 september 2022 een doorstart in een frisse, nieuwe stijl. Het radioprogramma krijgt wekelijks een actueel thema dat uitgediept wordt in vijf afleveringen. Deze afleveringen van een half uur worden twee keer per dag uitgezonden op Groot Nieuws Radio (05:30 en 22:00 uur), waarna zij ook als podcast worden aangeboden op www.twr.nl/podcast en via de bekende podcastplatformen zoals Spotify en Apple Podcast. ‘Met deze nieuwe aanpak willen we een groter publiek bereiken, actueler zijn, en meer aansluiten op de kerkelijke kalender. Deze aanpak geeft de mogelijkheid om meer samen te werken met verschillende organisaties en diversere thematiek te behandelen’, aldus TWR-redacteur Rien Boxum.

Het sprekersschema voor het najaar van 2022 komt er zo uit te zien:

Week 36 5 t/m 9 sept. Otto de Bruijne Zie, ik ga iets nieuws beginnen
37 12 t/m 16 sept. Sjoerd Stellingwerf Psalm 23: De Heer is mijn herder
38 19 t/m 24 sept. Embert Messelink Schepping en rentmeesterschap
39 26 t/m 30 sept. Ds. P. De Boer Nauwe band tussen christenen en Israel
40 3 t/m 7 okt. Tabitha van Krimpen Bemoediging voor eenzame mensen
41 10 t/m 14 okt Carianne Ros Gods stem verstaan in je leven
42 17 t/m 21 okt Rene van Loon Herfst in je leven
43 24 t/m 28 okt Ds. L. van der Weide Zalig de vredestichters….
44 31 okt t/m 4 nov. Imke Wijnhorst Waar bent u dankbaar voor?
45 7 t/m 11 nov. Marco van der Straten Troost voor mensen die dierbaren verloren
46 14 t/m 18 nov Dite Coumou Vijf bijbelse dromen
47 21 t/m 25 nov. Yvonne Elbers Richteren
48 28 nov t/m 2 dec. Jan Pool Dagelijks opnieuw beginnen
49 5 t/m 9 dec Ludwig Swinkels Dagelijks getuigen van Jezus
50 12 t/m 16 dec Kees van Velzen Toeval of Gods Leiding?
51 19 t/m 23 dec Johan ter Beek Wat betekent de geboorte van Jezus voor de wereld van nu?
52 26 t/m 30 dec. Sibold Buiten 2022 in 5 overdenkingen

Nieuw van TWR: De Bijbel Door Kort

Het complete Nieuwe Testament in 1 jaar tijd lezen én beluisteren? Dat kan met ingang van maandag 5 september door middel van het TWR-programma De Bijbel Door Kort.

TWR-medewerker Joost Bastiaans neemt je elke werkdag mee in de hoofdlijnen van het te lezen stuk uit het Nieuwe Testament. Kort en krachtig! Inspiratie vanuit het Woord van God voor iedere dag.

Joost Bastiaans is een gedreven mediamaker met passie voor het Evangelie. In het dagelijkse leven geeft hij leiding aan de producers en redacteuren van TWR in Nederland en België.

De serie is gebaseerd op de wereldberoemde serie Thru The Bible van Dr. J. Vernon McGee. In het Nederlands vertaald en verteld door Cor Weeda. Als je meer over de Bijbel wilt weten dan kan je de uitgebreide serie De Bijbel Door vinden via www.twr.nl/podcast.

Deze korte variant van De Bijbel Door is op de volgende manieren te beluisteren:


Vlaanderen

Voor de Vlaamse luisteraars heeft TWR een aantal mooie podcasts, zoals Melk & Honing, Sta op en Schitter, Op zoek naar Livingstone, Door de Bijbel en Doordenkers.

Beluister ze via de TWR-app of www.twr.be.


Geloven in Seizoenen

Herfst en winter, lente en zomer: ieder seizoen heeft zijn eigen sfeer. Na de stormachtige herfst en de koude winter komt altijd weer de lente en een vreugdevolle zomer. Veel hiervan is herkenbaar in het persoonlijk geloofsleven: de herfstige verlieservaring, maar ook de opbloeiende voorjaarsvreugde. Ook in het kerkelijk leven zijn er tijden van terugloop en overleven, maar ook van nieuwe bloei. Welke duiding is er aan de verschillende fases te geven? Welke bemoediging is te vinden in Bijbelverhalen? En zijn eeuwenoude beloftes nog steeds een bron van hoop voor ons?

TWR gaat komend jaar een bijzondere samenwerking aan met www.weetwatjegelooft.nl, het online platform van de Theologische Universiteit Kampen/Utrecht en Hogeschool Viaa. Ieder seizoen wordt een serie Bijbelstudies gemaakt rondom het thema Geloven in Seizoenen. Deze Bijbelstudies worden uitgezonden in het radioprogramma Op Weg met de Bijbel, dat TWR maakt voor Groot Nieuws Radio. Bovendien worden de Bijbelstudies aangeboden als podcast via www.twr.nl/podcast en onder andere Spotify en Apple Podcast.

De serie Bijbelstudies worden verzorgd door dominee René van Loon. Hij is predikant binnen de Protestantse Kerk en werkzaam in Rotterdam. René van Loon is zijn leven lang al bezig met missionaire vragen en schreef onlangs het boek Geloven in Seizoenen, waarin hij het verloop van de seizoenen vergelijkt met de verschillende fases die je in je eigen geloofsleven kunt herkennen.

Uitzenddata Geloven in Seizoenen in het TWR-programma ‘Op weg met de Bijbel’:

Serie Bijbelstudies rondom thema Geloven in de Herfst

Maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2022. 

 

Serie Bijbelstudies rondom thema Geloven in de Winter

Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari 2023.

 

Serie Bijbelstudies rondom thema Geloven in de Lente

Maandag 10 april t/m vrijdag 14 april 2023.

 

Serie Bijbelstudies rondom thema Geloven in de Zomer

Maandag 26 juni t/m vrijdag 30 juni 2023.

(René van Loon – Foto Koos van Noppen/IZB)

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop