Nieuwe podcastserie: Wegwijzers, met Raymond Hausoul - TWR

Ben je naïef als je anno 2024 nog in God gelooft? Hoe kunnen we weten of Jezus na zijn dood echt weer tot leven is gekomen? En is het christelijk geloof uiteindelijk hetzelfde verhaal als alle andere godsdiensten, alleen in een ander jasje? Vandaag (23 mei 2024) lanceert TWR Wegwijzers, een tiendelige podcastserie waarin de Nederlands-Belgische theoloog Raymond Hausoul en programmamaker Rien Boxum de luisteraars navigeren langs allerlei fundamentele vragen rondom het christelijk geloof.

Wegwijzers nodigt zowel gelovigen als niet-gelovigen uit om na te denken over levensbeschouwelijke thematiek, want ieder mens krijgt vroeg of laat in zijn/haar leven te maken met vragen als: Wie ben ik? Waar ga ik heen als ik sterf? En wat is de zin van mijn leven? De podcastserie combineert academische nauwkeurigheid met toegankelijke taal, waardoor lastige vragen over het christelijk geloof voor een breed publiek in Nederland en België worden uitgelegd.

Raymond Hausoul is een vooraanstaand figuur in het theologische domein. Zijn kennis van de Bijbel en zijn vermogen om complexe theologische kwesties te verhelderen maken hem een uitstekende gids voor deze verkenning van het geloof. Raymond heeft verschillende boeken geschreven en artikelen gepubliceerd over onderwerpen als pastorale zorg, geestelijke begeleiding en spiritualiteit. Hij geeft les aan de theologische universiteit in Leuven en is betrokken geweest bij de vorming van pastors en geestelijke begeleiders. Zijn werk richt zich veelal op Apologetiek, oftewel het met redelijke argumenten verdedigen van het christelijk geloof.

Abonneer je op Wegwijzers en laat je inspireren door de rijke inhoud en inzichten die deze serie te bieden heeft. De hele serie is per direct beschikbaar. Voor het beluisteren van Wegwijzers ga je naar www.twr.nl/podcast of kijk je in jouw favoriete podcast-app.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop