Conferenties voor Iraniërs: ontvangen en doorgeven - TWR

Enkele jaren geleden begon TWR met de ondersteuning van een nieuw project voor Iran: conferenties. ‘Door de beperkingen in coronatijd konden we niet eerder met eigen ogen zien wat daar ter plekke gebeurt, maar begin dit jaar was het zo ver’, vertelt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België. ‘Samen met een collega reisde ik af om deel te nemen aan zo’n bijzondere conferentie.’ Het werd een unieke ervaring.

Wat de conferentie zo bijzonder maakt? Deze meerdaagse bijeenkomst wordt georganiseerd voor Iraniërs die geïnteresseerd zijn in het geloof, die onlangs christen zijn geworden of die al langer christen zijn. In hun eigen land is geen enkele ruimte voor christenen met een moslimachtergrond, daarom wordt deze conferentie ‘ergens in de regio’ gehouden. Op een veilige locatie. Radio, internet en satelliettelevisie zijn in Iran de belangrijkste bronnen om het Evangelie te ontvangen. Ontmoetingen met medechristenen zijn vaak onmogelijk.

‘Wat een voorbeeld!’

‘Tijdens de conferentie konden we luisteraars ontmoeten en hun getuigenissen horen. In die paar dagen zagen we met eigen ogen de vrucht van Gods werk. Veel van de deelnemers ontvangen Gods Woord en geven het – met gevaar voor eigen leven – weer door in hun omgeving. Wat een voorbeeld! Wilt u bidden voor onze Iraanse broeders en zusters?’

Voor de deelnemers aan de confentie is deze ontmoeting steeds weer een enorme bemoediging. Zo vertelt Asma*: ‘Hier heb ik voor het eerst christenen ontmoet. Nu weet ik dat ik niet alleen ben.’

Van deze reis is een klein reisdagboekje (12 pag.) gemaakt, met daarin ook een kort verslag van een ontmoeting met Khalil*, die op bijzondere wijze het Evangelie deelt in Iran. U kunt gratis in het bezit komen van dit boekje door het formulier in het oranje kader in te vullen en te versturen.

* Niet haar/zijn echte naam.


Help mee bij de verspreiding van het Evangelie in Iran!

Enkele indicaties van wat we met uw gift kunnen doen:

€ 16,50U maakt 3 micro-SD-kaartjes (voor de deelnemers van de conferenties) mogelijk.
€ 93U bekostigt het visum voor een Iraniër om Iran tijdelijk te mogen verlaten.
€ 450 – U maakt de deelname aan de conferentie (= 1 week) voor 1 deelnemer mogelijk.

Iedere donatie is van waarde. Stort uw gift o.v.v. Ontvangen en doorgeven op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina of klik hier.

 

Aanvraagformulier: Reisdagboek conferentie Iran

U kunt de eerste pagina van dit reisdagboekje bekijken door op de afbeelding hiernaast te klikken.

Wilt u dit boekje ontvangen, dan kunt u hem gratis aanvragen via onderstaand formulier.

Aanvragen reisdagboekje Iran

 

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop