Deel het Verhaal met Afghaanse kinderen - TWR

De NOS kopte begin 2024 dat de Taliban meisjes een nieuwe beperking hebben opgelegd: ‘Meisjes in Afghanistan mogen niet meer naar de radio bellen’. Ook mogen meisjes en vrouwen in Afghanistan geen internet gebruiken of televisiekijken, omdat ze daar nieuwe ideeën opdoen. Zo worden zij al op jonge leeftijd steeds verder uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Via verschillende media proberen zij toch aan informatie te komen en zich te blijven ontwikkelen.

Dit soort nieuwsberichten laten ons een glimp zien van de werkelijkheid in Afghanistan. Des te opvallender is het plan van het TWR-team in de regio. Zij vragen speciale aandacht voor Afghaanse kinderen. Er is momenteel namelijk geen enkele organisatie die deze kinderen iets aanbiedt op het gebied van audio en video. Daarom wil het team hen proberen te bereiken met een animatie serie. Het programma dat het team hiervoor op het oog heeft, wordt al door TWR gebruikt in verschillende talen. Het heet Share the Story, Deel het Verhaal, en laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met het Evangelie.
Het wordt een uitdaging om Afghaanse kinderen en hun ouders te bereiken, maar het is hard nodig, zegt onze contactpersoon, Amir (niet zijn echte naam): ‘Wij hopen en bidden dat God de middelen op Zijn tijd beschikbaar zal stellen, omdat kinderen prioriteit hebben. Zij moeten worden bereikt!’

Verspreiding via sociale media

Vanwege de beperkingen die de Taliban oplegt, zal het team zich vooral richten op Afghanen die gevlucht zijn. Amir vertelt meer over de plannen: ‘We willen de serie beschikbaar stellen via YouTube, WhatsApp en Tiktok en vragen zondagscholen, kinderclubs en vluchtelingenkampen in de regio te helpen bij de verspreiding. Omdat internet niet overal beschikbaar is, willen we het programma ook op SD-kaartjes zetten. Wellicht kunnen we in de toekomst proberen deze SD-kaartjes te verspreiden
in Afghanistan zelf, al is dat niet zonder risico.’

Op dit moment bestaan de plannen alleen nog op papier. Het team vraagt gebed én financiële ondersteuning om deze kwetsbare groep kinderen te bereiken. Doet u mee?


Helpt u mee het Evangelie ook via digitale media te laten klinken voor Afghaanse kinderen?

Iedere donatie is van waarde. Stort uw gift o.v.v. TWR Digitaal 3 op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop