Het Evangelie voor de Koerden - TWR

De Koerden, een volk zonder land. Een volk dat verdrukt wordt en weinig rechten heeft. Velen van hen wonen in afgelegen gebieden en zijn moslim of atheïst. Hoe kan het Evangelie deze mensen ooit bereiken? Toch gebeurt dat nu. Nadat het jarenlang verboden was, mag TWR sinds het voorjaar van 2020 via een lokaal radiostation uitzenden in het Kurmanji, de taal die veel Koerden spreken.

TWR zendt uit vanuit Turkije en bereikt ook de Koerden in Noordoost-Syrië en Noordwest-Irak. Dat zijn honderdduizenden Kurmanji sprekende mensen.

Het is spannend om een nieuw project te starten, maar onze Koerdische programmamakers werden sterk bemoedigd door reacties van luisteraars. Een hoogopgeleid stel, dat dagelijks luistert, schreef: ‘In het dorp waar wij wonen is dit radiostation een van de weinige zenders waarop we kunnen afstemmen. We kwamen in contact met een van de teamleden van dit station, een voorganger van een kerk. Sindsdien ontmoeten we elkaar vaak om onze vragen over het christendom te bespreken.’

Ontferming

Juist in een periode waarin dit volk harde klappen te verduren krijgt, ontstaat iets bijzonders. Door de uitzendingen mogen de Koerden weten dat er, ondanks alle strijd en onzekerheid, een God is die zich over hen wil ontfermen.

Het komende jaar willen we blijven uitzenden in het Kurmanji. Daarnaast is er steeds meer contact met luisteraars via de website en is de nazorg erg belangrijk.

 

Helpt u mee om ook dit jaar de Koerden te bereiken met het Evangelie?

  • Voor € 12,- ondersteunt u 15 minuten van een uitzending.
  • Voor € 48,- ondersteunt u een hele uitzending.
  • Of ondersteun de nazorg aan de luisteraars.

Stort uw gift op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. Ontferming. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

(Foto: iStock)

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop