'Ik hoorde de presentatoren speciaal voor ons, Somalische vrouwen, bidden!' - TWR

In het vluchtelingenkamp Sheder in het noordoosten van Ethiopië, tegen de grens met Somalië, heeft TWR contact met luisteraars die door de uitzendingen van het radiostation Rajada Dumarka tot geloof zijn gekomen. Honey is een van hen. Ze is een jonge vrouw van achttien, die door haar echtgenoot werd verlaten vanwege haar geloof. De programmamakers spraken met haar af om haar getuigenis te horen.

Honey vertelde:
“Op zaterdagmiddag bezocht ik vaak een vriendin. Zij vroeg mij samen met haar naar een radioprogramma te luisteren: Hoop voor vrouwen. Ik beluisterde het hele programma van dertig minuten en vond het interessant, al begreep ik niet precies waar het over ging. Ik vroeg mijn vriendin om uitleg. Ze waarschuwde me dat ik er niet met anderen over mocht spreken en daarna vertelde ze me over haar geloof en over deze radioprogramma’s.
Vanaf dat moment ging ik iedere zaterdag naar haar toe om samen naar de radio te luisteren en ik kwam tot geloof. De presentatoren spreken bemoedigend over het geloof, maar het raakt me ook diep dat ze bidden voor Somalische vrouwen die lijden onder problemen, zoals vrouwenbesnijdenis en kinderzwangerschappen.”

Een jaar later spraken de programmamakers Honey opnieuw:

“Ik was vijf maanden zwanger toen ik een miskraam kreeg. Juist in die periode ontdekte mijn man dat ik christen was en daarom verliet hij me. Dankzij de tekst uit Jeremia 29:11 kon ik mijn man en al mijn pijn in de handen van God leggen: Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.

Vijf maanden later kwam mijn man bij me terug en wilde hij proberen het Woord van God, de Bijbel, te begrijpen. Bid alstublieft dat ook mijn man God zal vinden!”

Bemoediging en toerusting

* De vrouw op de foto is niet de luisteraar Honey (i.v.m. haar veiligheid).

Via het programma Hoop voor Vrouwen worden vrouwen aangemoedigd en toegerust om te bidden en het Evangelie te delen in hun omgeving. In iedere uitzending klinkt de boodschap dat alleen Jezus voor vrede, hoop en genezing kan zorgen.

Dankzij uw bijdrage kan TWR Honey en vele anderen bereiken met het goede nieuws! Via media als radio, internet en audiospelers laat TWR met behulp van verschillende soorten programma’s wereldwijd het Evangelie klinken. In 190 landen en meer dan 300 talen. Helpt u mee?


€ 10,-U maakt 2 minuten uitzending mogelijk.
€ 25,-U maakt 5 minuten uitzending mogelijk.
€ 75,- – U maakt 1 complete uitzending mogelijk.

Iedere donatie is van waarde. Stort uw gift o.v.v. Bron van hoop op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop