Indonesische Verawati staat er niet alleen voor - TWR

Net als veel andere mensen in Indonesië werkt Verawati noodgedwongen lange dagen om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien. De kinderen worden hierdoor een groot deel van de tijd aan hun lot overgelaten. Verawati voelt zich regelmatig als moeder en vrouw tekortschieten. Maar ze vertelt: ‘Ik dank God dat ik van pastor Anton een audioprogramma kreeg om naar te luisteren. Hierdoor ben ik erg gezegend en bemoedigd.’

Het verhaal van Verawati is aangrijpend. ‘Op dit moment zit ik in een moeilijke situatie, omdat mijn man mij en de kinderen heeft verlaten. Al sinds het begin van ons huwelijk ging hij weg als we problemen hadden. Hij heeft dat nu al meerdere keren gedaan. Door zijn vertrek moet ik werken om onze jonge kinderen te onderhouden en ik moet natuurlijk voor ze zorgen. Dat is een zware last voor mij. Er zijn momenten dat het voelt alsof ik het niet langer kan volhouden.’

Maar Verawati staat er niet alleen voor. Ze weet zich bemoedigd vanuit Gods Woord via de TWR-programma’s die zij beluisterd. ‘Ik heb veel geleerd van de lessen over gezondheid. Dat is belangrijke kennis voor een moeder! Het programma herinnert me er ook aan dat ik altijd moet vasthouden aan Jezus, want Hij leidt mijn leven. De kinderen zijn van mij afhankelijk, dus ik moet niet wanhopen. Zelfs als ik me lichamelijk en geestelijk moe voel doordat ik overal alleen voor sta, moet mijn geloof sterk blijven in de Heer. Misschien wil God door deze ervaring mijn karakter aanscherpen, zodat ik een betere vrouw, echtgenote en moeder wordt. Ik wil graag beter leren communiceren met mijn man, zodat ons huwelijk en ons gezin door God gezegend wordt. Bid alstublieft voor ons. Ik ben erg dankbaar voor het programma. Ik ben ervan overtuigd dat veel vrouwen er, net als ik, door gezegend worden.’

Hoop voor Vrouwen: een radioprogramma dat meer doet dan alleen zenden…

‘Omdat vrouwen in Indonesië veel uitdagingen hebben, heeft TWR twee programma’s voor hen ontwikkeld’, vertelt TWR-medewerker Lina. Hoop voor Vrouwen bemoedigt en versterkt de vrouwen vanuit Gods Woord. Wijze Moeder geeft tips en adviezen voor (Bijbelse) opvoeding. In de programma’s is aandacht voor vrouwen en hun specifieke vragen, maar ook voor de behoeften die kinderen hebben. Thema’s als gezond voedsel, gezondheid en omgaan met conflicten komen aan de orde.
‘De programma’s worden twee keer per week via FM-zenders uitgezonden’, vertelt Lina. ‘Maar op sommige plekken hebben we geen bereik. In die regio’s verspreiden we audiospelers. Daarnaast worden de uitzendingen gestreamd, zodat mensen ook via internet kunnen luisteren.’

Nazorg en training
Het nazorgteam van TWR reageert op de vragen van luisteraars en heeft veel contact via sociale media, e-mail, tekstberichtjes en telefoon. Lina is betrokken bij de opnames en de nazorg. Daarnaast bezoekt ze samen met haar collega’s maandelijks bijeenkomsten voor moeders. Sinds kort organiseert het team ook trainingen waar vrouwen praktische vaardigheden leren, zoals sieraden maken en naaien, zodat de vrouwen (vanuit huis) in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Nieuw familieprogramma op Papoea

Op het Indonesische eiland Papoea nemen de problemen de laatste tijd helaas toe. Er is sprake van een losse seksuele moraal en alcoholisme, en onder jongeren is lijmsnuiven populair. Deze goedkope drug is erg verslavend en bijzonder schadelijk voor de gezondheid. Samen met leerkrachten van een basisschool en pabostudenten heeft TWR daarom twee programma’s ontwikkeld waarin deze problemen behandeld worden.

Een uitgelezen kans
Het ene programma richt zich op ouders en helpt hen om hun rol als opvoeder te begrijpen. Zij zijn rolmodel voor hun kinderen en daarom is het belangrijk dat zij in woorden en daden een goed voorbeeld geven.
Het andere programma richt zich op de jongeren en helpt hen weerstand te bieden aan allerlei verleidingen. We willen jongeren niet alleen fysiek, maar ook geestelijk sterker maken. Ze hebben immers verantwoordelijkheden tegenover hun familie, stam, volk en kerk in Papoea.
Het doel van beide programma’s is hetzelfde: mensen terugbrengen naar Jezus Christus. Radio biedt een uitgelezen kans om deze doelgroep te bereiken, want op Papoea kan een aanzienlijk deel van de bevolking niet goed lezen en schrijven.


Helpt u mee het Evangelie te verspreiden via luistergroepen in Pakistan?

€ 15,-U maakt de aanschaf van 1 audiospeler mogelijk.
€ 50,-U maakt 1 maand uitzending van Hoop voor Vrouwen mogelijk.
€ 175,- – U maakt 2 uitzendingen van het familieprogramma mogelijk (productie).

Iedere donatie is van waarde. Stort uw gift o.v.v. Levensveranderend op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop