Turkish Youth: Jongeren ervaren dat ze geliefd worden - TWR

“Tegen de tijd dat ik via de radio met jullie in contact kwam, had ik echt genoeg van het leven.” Aan het woord is Alynsa (niet haar echte naam) uit Turkije. Veel jongeren in dit land voelen zich, net als Alynsa, eenzaam en zelfs wanhopig. Juist voor hen zenden we het programma Turkish Youth uit.

TWR wil met Turkish Youth een baken van licht en hoop zijn. De presentatoren creëren een sfeer waarin jongeren zich vrij voelen om te bellen en hun verhaal te doen. Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat de luisteraars van Turkish Youth de presentatoren vertrouwen als vrienden. De jongeren ervaren dat ze geliefd worden, of ze nu christen zijn of niet. Velen van hen uiten hun dankbaarheid als ze bellen tijdens de uitzending. Ze zijn dankbaar omdat ze zich begrepen voelen, omdat ze Jezus hebben leren kennen of omdat ze simpelweg met iemand kunnen praten over hun problemen.

“Vroeger had ik geen hoop”

Alynsa (19) is zo’n dankbare jongere. Haar verhaal is indrukwekkend:
“Hallo! Ik kwam naar Istanbul voor een opleiding aan de universiteit. Als kind werd ik misbruikt. Mijn broers en zussen en ik waren erg eenzaam toen we opgroeiden. Mijn vader stierf toen we nog heel jong waren. Mijn moeder werkte en probeerde voor ons te zorgen.
Omdat er verder niemand thuis was, begon het misbruik al toen ik nog heel klein was. Tegen de tijd dat ik naar jullie radioprogramma begon te luisteren, had ik echt genoeg van het leven. Ik dacht aan zelfmoord omdat ik me zo eenzaam voelde en niemand had die me kon beschermen.
Maar door de verhalen die jullie vertelden kreeg ik hoop. En ik kom steeds dichter bij Jezus door de nieuwe verhalen die ik elke keer hoor. Ik begrijp alles nu veel beter, dat is zo’n verschil met eerst. Ik ben niet meer aldoor bang en verdrietig.
Ja, het is waar dat nog niet alles ten goede is veranderd, maar ik weet zeker dat God ons verdriet en dat wat ons zwaar valt tot iets goeds kan maken. Vroeger had ik die hoop totaal niet. Heel erg bedankt daarvoor, jullie weten niet wat dit voor mij betekent. Ik probeer nu samen met Jezus mijn weg door het leven te gaan, en heb al mijn problemen bij Hem gebracht. Ik vertrouw erop dat Hij me zal helpen en me nooit in de steek zal laten.”

Radio-uitzendingen bereiken een groot publiek

  • 1 minuut vol hoop kost € 20,-
  • 10 minuten vol hoop kosten € 200,-

Audiospelers zijn onmisbaar om hoop te laten klinken in afgelegen gebieden

  • 1 audiospeler kost € 18,-
  • 3 audiospelers kosten € 54,-

Wilt u doneren? Stort uw gift op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. Hoopvolle boodschap. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop