Nieuwe podcastserie TWR Wereldreis: Noord-Korea - TWR

Een verdiepende, nieuwe podcastserie in de TWR Wereldreis-reeks biedt luisteraars een fascinerend inzicht in het meest mysterieuze en gesloten land ter wereld: Noord-Korea. De podcast, die wordt gelanceerd in het kader van de eindejaarscampagne van zendingsorganisatie TWR, belooft een breed scala aan interessante onderwerpen, interviews met betrokkenen en reportages over de Koreaanse cultuur. Zo noemt Richard Groenenboom (SDOK) in de eerste aflevering Noord-Korea ‘het meest religieuze land ter wereld’. Iedere Noord-Koreaan wordt namelijk van jongs af aan geacht de grote leiders als goden te vereren. Een plaats voor andere godsdiensten is er niet.

Met militaire parades en ronkende marsmuziek werd dit jaar het 75-jarig bestaan van de Democratische Volksrepubliek Noord-Korea gevierd. Ondanks dat het regime graag een beeld van succes en daadkracht uitstraalt, blijft de situatie voor de gemiddelde Koreaan uiterst moeizaam en uitzichtloos. Heeft het regime van de Kim-dynastie zijn langste tijd gehad of is er juist sprake van een revival? De meningen hierover verschillen, zo zal blijken naarmate de podcastserie vordert.

Met Noord-Korea als het centrale onderwerp neemt deze reeks van TWR Wereldreis luisteraars mee op een audiotour langs onderwerpen als geschiedenis, cultuur, politiek en de situatie van christenen in het streng communistische land. Luisteraars zullen worden meegenomen naar plaatsen en situaties die anders ontoegankelijk zouden blijven, waardoor ze een dieper begrip krijgen van de complexe realiteit van het leven in Noord-Korea.

‘Met deze podcastserie willen we de sluier van geheimzinnigheid die Noord-Korea omringt, voor zover dit mogelijk is wegnemen en een stem geven aan de mensen wiens verhalen anders misschien ongehoord zouden blijven,’ zegt Rien Boxum, de producent en presentator van de serie. ‘We hopen dat deze serie niet alleen informatief is, maar ook bijdraagt aan een groter begrip en steun voor het werk van TWR voor Noord-Korea en andere landen die gesloten zijn voor het Evangelie.’

TWR Wereldreis: Noord-Korea zal in de maand december gepubliceerd worden op www.twr.nl/podcast en alle grote podcastplatforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts en Google Podcast. De luisteraar wordt aangemoedigd om zich te abonneren op de serie en zo op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen.

Lees hier verder voor een overzicht van de afleveringen van TWR Wereldreis: Noord-Korea en over de podcastseries die er zijn gemaakt over Israël en China.

Beluister hier de afleveringen van TWR Wereldreis: Noord-Korea.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop