TWR bereikt jeugd in India via de smartphone! - TWR

India heeft net zoveel inwoners als heel Europa. Meer dan 50% van hen zijn onder de 25 jaar. Dit zijn jongeren die opgroeien in een dubbele cultuur; aan de ene kant in de traditionele cultuur van hun familie en dorp, en aan de andere kant in een westerse cultuur, die via de mobiele telefoon tot hen komt. Een abonnement is voor velen goed betaalbaar. De wereld ligt aan hun voeten.

Online radiozender

Om met hen in contact te komen is TWR een online radiozender gestart: Crosswave Radio. Deze vorm van radio is alleen toegankelijk via mobiele telefoon en internet, precies de media waarmee de hedendaagse jongeren veel communiceren. Het doel is om hen in contact te brengen met hun Schepper, zodat ze gevormd worden en weer hoop krijgen. Hoop die alleen in Christus te vinden is.

De besproken onderwerpen zijn vragen waarnaar jongeren op zoek zijn op internet. De DJ’s hebben het onder andere over zelfbeeld, vergeven, groepsdruk, vriendschap, materialisme, de kunst van het ontspannen en het belang van familie. Het programma belicht deze thema’s vanuit christelijk perspectief. De DJ’s getuigen daarin openlijk van Jezus Christus.

Moderne uitstraling

De website van Crosswave is een hippe kleurrijke site die duidelijk middenin de jongerencultuur staat. Crosswave heeft drie jonge christelijke presentatoren in dienst die de taal van de Indiase jongeren spreken. Doordat ze zelf ook jong zijn, delen ze de alledaagse interesses van hun luisteraars.

Samenwerking

Met Crosswave radio werkt TWR India samen organisaties als Jesus.net, het Christian Broadcasting Network en lokale kerken. Zij helpen ook mee bij het verlenen van professionele christelijk pastorale hulp aan jongeren die dat nodig hebben en antwoorden zoeken. Het online radiostation is nu in het Hindi, maar zal worden uitgebreid naar de talen Tamil, Telugu en Kanada.

Face to face

Naast de online bediening bestaat er ook een offline bediening de vorm van jongerendagen en conferenties waar de jongeren face to face geholpen worden bij hun groei in het geloof en ze in contact gebracht worden met lokale kerken.

Helpt u mee de  jeugd in India te bereiken met het woord van God?

De totale kosten om www.crosswaveradio.com te laten draaien bedragen € 10.000 per jaar ofwel € 30 per dag.

 

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop