0% Kans dat zij ooit het Evangelie hoort? - TWR

Christenen hebben er geen plek om samen te komen. Sterker nog: ze worden zwaar vervolgd. Toch groeit het christendom op wonderlijke wijze in dit land.

Dat merkt TWR aan de vele reacties op de christelijke radioprogramma’s: we kregen er het afgelopen jaar 8.324 binnen. Het grootste deel daarvan is in het Pashto, wat ook de taal is van de Taliban. Wat is er aan de hand? Door al het geweld dat wordt gepleegd in naam van de islam twijfelen veel moslims aan hun geloof. Het blijkt nú de tijd te zijn om het Evangelie met hen te delen.

Het verhaal van Amina

Zo was het ook voor het jonge stel Mirwais en Amina. Ze konden met hun twijfels nergens terecht. Tot een vriend ze wees op de uitzendingen van TWR. Na drie telefoongesprekken met het nazorgteam van TWR-Afghanistan vroeg Amina God om een teken dat het christendom de ware weg is. Amina vertelt: ‘Na het luisteren van de uitzendingen vroeg ik God om een teken dat het christendom de ware weg is. Die nacht droomde ik over een jonge man die zijn eigen graf aan het graven was. Hij zei tegen me dat Hij moest sterven en na drie dagen weer zou opstaan.’

Keer terug tot de islam of…

De bijzondere droom van Amina zorgde ervoor dat zij en Mirwais bekeerd werden en zich uiteindelijk lieten dopen. Een moedige stap, want op die keuze staat in Afghanistan de doodstraf. Ze hebben inmiddels al verschillende keren de waarschuwing gekregen: ‘Keer terug tot de islam of accepteer de gevolgen.’ Maar Mirwais en Amina willen hun nieuw gevonden innerlijke vrede niet kwijt en houden vast aan hun geloof in Jezus. Ze delen hun ervaringen zelfs met vrienden en familie, en Amina’s zus ging ook geloven.

 

Geeft u hen die kans?

Tienduizenden christenen in landen als Afghanistan en Pakistan bevinden zich in situaties als die van Mirwais en Amina. Radio is hét middel om veilig over het Evangelie te horen. Helpt u mee om deze (ex)moslims te bereiken en te bemoedigen met het Evangelie via de radio? Uw gebeden en giften zijn meer dan nodig.

Eén minuut uitzending kost € 12,-
Geef op IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. ‘Geef een kans’

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop