Nieuwe zendmast Centraal-Azië bereikt miljoenen - TWR

Een prachtige mijlpaal: begin juni 2019 werd een nieuwe zendmast in Centraal-Azië in gebruik genomen! Reden tot grote dankbaarheid, nu zoveel meer mensen in dit uitgestrekte gebied het Evangelie van Jezus Christus kunnen horen. Er wonen zo’n zestig miljoen mensen in het gebied dat door de nieuwe zendmast wordt bereikt.

TWR heeft de zender ‘Silk Road Transmitter’ genoemd, naar de oude zijderoute die door dit gebied liep. Tot nu toe bereikte TWR een deel van Centraal-Azië via de PANI-zender voor Pakistan en Afghanistan. Maar er bleef nog een groot onbereikt gebied over waar zendingswerk niet zo gemakkelijk is. Nu komen daar nieuwe mogelijkheden bij.

De vijf landen in Centraal-Azië (Oezbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan, Kazachstan en Kirgizië) zijn overwegend islamitisch. Christenen met een moslim-achtergrond komen vaak in het geheim bij elkaar en hebben te maken met intimidatie van de overheid, maar ook in hun eigen familiekring. Evangelisatie is verboden en op het bezit van Bijbels en christelijke boeken staan voor ex-moslims hoge boetes. Via de radio wil TWR christenen bemoedigen om vast te staan in het geloof en helpen om geestelijk te groeien. Ook zijn er programma’s gericht op niet-christenen om hen te vertellen wie Jezus Christus is volgens de Bijbel.

Reacties van mensen die al wel konden luisteren naar TWR waren een geweldige stimulans om ook de nieuwe zender startklaar te maken. Zoals het verhaal van deze vrouw: “Ik ben een gelovige, maar mijn man is erop tegen. Hij houdt me altijd in de gaten, omdat hij niet wil dat ik met andere christenen praat. Jullie programma’s helpen mij in deze moeilijke situatie. Ik kan er overal naar luisteren. Ze helpen me om me ervan bewust te zijn dat ik een schepsel van God ben. Mijn man beledigt me vaak. Vroeger moest ik daar altijd om huilen en had ik een groot minderwaardigheidsgevoel. Maar nu trek ik me zijn woorden niet meer aan. Ik probeer Gods woorden in gedachten te houden. En ik weet dat Hij van me houdt.”

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop