Een programma voor ouderen in Rusland - TWR

Veel Russen zijn bang om oud te worden. Ouderdom staat hier gelijk aan afhankelijkheid, armoede, eenzaamheid, en niet meer nodig zijn. Toch is grijs haar juist een ereteken. Deze boodschap draagt TWR uit in het Russische radioprogramma ’Zilveren jaren’.

Ouderen zijn kwetsbaar

Veel ouderen in Rusland hebben het moeilijk. Ze worstelen met ziekte, lange wachtlijsten voor medische behandelingen, armoede en eenzaamheid. Het komt voor dat een ambulance een oudere niet wil komen ophalen want: “Het is tijd voor ze om te sterven, ze hebben lang genoeg geleefd.” Ouderen in Rusland zijn dan ook kwetsbaar en worden niet beschermd.

Zilveren jaren

Het radioprogramma ‘Zilveren jaren’ is gewijd aan de mensen die de laatste fase van hun leven zijn ingegaan. Het is bedoeld voor oudere mensen die al leven met gebreken vanwege hun ouderdom. Maar ook voor hen die bang zijn ouder te worden. Het doel van het radioprogramma is de kijk op ouderdom om te vormen van minachting en afschuw naar acceptatie en respect voor eigen en andermans hoge leeftijd.

Uw gift brengt blijvende hoop en hulp

Helpt u mee de ouderen in Rusland te bemoedigen? In Gods ogen zijn ze waardevol en zij kunnen ook van waarde zijn voor anderen.

  • Uitzendkosten per minuut :  € 11,50
  • Totale kosten per jaar      :  €  7.162,-

Dit programma wordt 1x per week uitgezonden via een krachtig zendstation buiten Rusland en via internetradio en kan worden beluisterd door meer dan 150 miljoen mensen in Rusland, Wit-Rusland en de Oekraïne.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop