Overzicht Projecten - Pagina 2 van 7 - TWR
  • Regio

  • Thema

China: onder de oppervlakte is van alles gaande

China, voor de buitenwereld ziet de complete samenleving er strak georkestreerd uit. Alles onder controle. Letterlijk. Maar wie verder inzoomt, ziet dat er in dit land onder de oppervlakte van alles gebeurt. Gelukkig óók op het gebied van evangelisatie.

Geef kinderen en jongeren toegang tot het Evangelie

Wist u dat de islam in Turkije steeds sterker wordt opgedrongen aan tieners? Dat kinderen in Oekraïne worstelen met vragen over de oorlog? En dat veel Roma-kinderen opgroeien in diepe armoede, vaak geïsoleerd van de rest van de bevolking? TWR wil kinderen en jongeren bereiken met de boodschap van Hoop. Daarom maken we programma’s die aansluiten bij hun belevingswereld.

‘Mijn kinderen zien dat ik veranderd ben’

‘Door de TWR-programma's heb ik geleerd hoe ik mijn kinderen beter kan opvoeden, vooral ook in geestelijk opzicht. Zelfs mijn man is erdoor veranderd en hij luistert tegenwoordig ook mee.’ Het verhaal van Ramminum die in Indonesië luistert naar het programma Hoop voor vrouwen staat niet op zichzelf. Velen in dit enorme land worstelen met de alledaagse dingen en hunkeren naar een Bijbelse handreiking.

Boodschap van hoop voor Oekraïne

TWR Oekraïne-directeur Alexander Chmut nam afscheid van zijn kleindochter. Zij ontvluchtte het land; zelf is hij gebleven. Samen met zijn team maakt hij nieuwe programma’s om perspectief en hoop te bieden in oorlogstijd. Ondanks alles lukt het nog steeds om vrijwel continu via radio en internet uit te zenden. En het aantal luisteraars groeit!

Onbereikt, maar niet onbereikbaar

Drie miljard. Dit onvoorstelbare aantal mensen – dichtbij en ver weg – heeft het Evangelie nog nooit gehoord. Zij zijn ‘onbereikt’ en missen daarom het meest waardevolle wat God ons te bieden heeft. Vanuit de Bijbelse opdracht laat TWR het Woord van God overal horen.

Gesloten grenzen Noord-Korea houden Gods Woord niet tegen

Noord Korea. Kim Jong-un, de leider van dit bijzonder gesloten land, laat de wereld graag zijn macht en een prachtig opgepoetst plaatje van de werkelijkheid zien. Gelukkig mogen we weten dat het God is Die regeert, ook in Noord-Korea! Vanuit Guam zendt TWR radioprogramma's uit om de bevolking van dit land te bereiken met het Evangelie en om de gelovigen te bemoedigen en toe te rusten.

Hoop voor Vrouwen geeft Evi houvast

In veel delen van de wereld leven vrouwen in armoede of worden ze onderdrukt. Onderwijs is niet vanzelfsprekend en hun kennis over opvoeding en gezondheid is vaak beperkt. Het programma Hoop voor Vrouwen biedt onderwijs over de Bijbel én over gezondheid en relaties. Het wordt in meer dan 70 talen uitgezonden en veranderde het leven van Evi, een jonge vrouw uit Bali.

Luistergroepen: het begint klein, maar breidt snel uit

Een voorganger in een klein dorp zonder kerk. Een weduwe die niet kan lezen en schrijven. Een man die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt. Op het eerste gezicht zijn het heel verschillende mensen. Toch hebben ze een ding gemeen: elk van hen is actief bezig om TWR-luistergroepen op te zetten in zijn of haar omgeving.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop