Overzicht Projecten - Pagina 2 van 8 - TWR
  • Regio

  • Thema

Conferenties voor Iraniërs: ontvangen en doorgeven

Enkele jaren geleden begon TWR met de ondersteuning van een nieuw project voor Iran: conferenties. 'Door de beperkingen in coronatijd konden we niet eerder met eigen ogen zien wat daar ter plekke gebeurt, maar begin dit jaar was het zo ver', vertelt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België. 'Samen met een collega reisde ik af om deel te nemen aan zo'n bijzondere conferentie.' Het werd een unieke ervaring.

Afghanistan: hoopgevende programma’s als antwoord op constante dreiging

Het was bijzonder nieuws toen Open Doors bekendmaakte dat Afghanistan niet langer op plaats 1 van de Ranglijst Christenvervolging staat, maar zelfs gezakt is naar plaats 9. Toch is de situatie voor christenen in dit land niet minder zwaar geworden. Hoe ervaren de TWR-luisteraars dat? Is er nog hoop voor Afghanistan?

Israël: land van melk en …

Bent u weleens naar Israël geweest voor een rondgang langs Bijbelse plaatsen? Voor sommige Israëli’s is het Beloofde Land een naargeestig eindstation geworden. Gevangen in verslaving dwalen ze dakloos rond. Toch is er hoop. Want de God van Abraham, Izak en Jakob heeft prachtige beloften, ook voor deze Joden.

Nepal: toegang tot het Evangelie niet vanzelfsprekend

Twee uur lopen naar school. Kinderen die in een afgelegen dorpje in de bergen van Nepal wonen, vinden dit heel normaal, maar in feite is hun woonplaats zo goed als onbereikbaar. TWR zet zich in om onder andere deze mensen tóch te bereiken met het Evangelie!

China: onder de oppervlakte is van alles gaande

China, voor de buitenwereld ziet de complete samenleving er strak georkestreerd uit. Alles onder controle. Letterlijk. Maar wie verder inzoomt, ziet dat er in dit land onder de oppervlakte van alles gebeurt. Gelukkig óók op het gebied van evangelisatie.

Geef kinderen en jongeren toegang tot het Evangelie

Wist u dat de islam in Turkije steeds sterker wordt opgedrongen aan tieners? Dat kinderen in Oekraïne worstelen met vragen over de oorlog? En dat veel Roma-kinderen opgroeien in diepe armoede, vaak geïsoleerd van de rest van de bevolking? TWR wil kinderen en jongeren bereiken met de boodschap van Hoop. Daarom maken we programma’s die aansluiten bij hun belevingswereld.

‘Mijn kinderen zien dat ik veranderd ben’

‘Door de TWR-programma's heb ik geleerd hoe ik mijn kinderen beter kan opvoeden, vooral ook in geestelijk opzicht. Zelfs mijn man is erdoor veranderd en hij luistert tegenwoordig ook mee.’ Het verhaal van Ramminum die in Indonesië luistert naar het programma Hoop voor vrouwen staat niet op zichzelf. Velen in dit enorme land worstelen met de alledaagse dingen en hunkeren naar een Bijbelse handreiking.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop