Overzicht Projecten - Pagina 3 van 6 - TWR
  • Regio

  • Thema

Een boodschap van licht voor donker Siberië

In drie minuten vertellen wie Jezus is aan mensen die Hem nog niet kennen. Dat is een flinke uitdaging en tegelijkertijd een geweldige kans. Medewerkers van TWR in Siberië zijn hier druk mee bezig. TWR mag dagelijks korte boodschappen uitzenden op seculiere FM-zenders in verschillende Siberische steden. Mensen onderweg, in winkels of wachtkamers kunnen zo over God horen.

De kracht van luistergroepen

Voor veel christenen wereldwijd zijn luistergroepen tot grote steun en zegen. Een predikant in Sri Lanka onderstreept dat: "Het was moeilijk om het Woord van God te verkondigen en onze kerk groeide niet. Totdat TWR een programma voor luistergroepen introduceerde: Radio Home. Dit zorgde voor een grote opwekking in onze kerk."

Programma’s in steeds meer verschillende talen

Verbazing en verrassing zijn veelgehoorde reacties wanneer mensen een programma in hun eigen taal ontdekken. Men is misschien gewend aan de hoofdtaal van een land, maar die is nooit zo vertrouwd als de eigen taal. Een boodschap in eigen taal – of dialect – komt veel sterker binnen.

Zoektocht naar de waarheid verboden

‘Een vriend vertelde me dat jullie goede christelijke radioprogramma’s uitzenden. Daarom ging ik ook luisteren naar De Weg naar Rechtvaardigheid. Toen mijn vader mijn slaapkamer binnenkwam en hoorde wat er op de radio was, verbood hij me om nog langer naar de christelijke programma’s te luisteren...’

Wanneer deuren gesloten blijven…

...zijn radio en internet onmisbaar om het Evangelie te verkondigen. En dat geldt niet alleen voor deze coronatijd. Voor vrouwen als Sara is het een dagelijkse realiteit: "Ik ben een gevangene in mijn eigen huis."

Hoopvolle boodschap voor ‘zoekende’ jongeren

‘Weet je welke zoektermen studenten in India op internet het meest gebruiken? Pornografie en de vraag hoe pleeg ik zelfmoord.’ Deze trieste constatering doet Andrew Sundar, regioleider van TWR Zuid-Azië.

Radio als hét communicatiemiddel in West-Afrika

Radio is in West-Afrika een heel mooi medium om het Evangelie te brengen. In deze overwegend islamitische landen hebben veel mensen nooit geleerd om te lezen of te schrijven. Gemiddeld is vier op de tien inwoners analfabeet.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop