
Wanneer deuren gesloten blijven…
...zijn radio en internet onmisbaar om het Evangelie te verkondigen. En dat geldt niet alleen voor deze coronatijd. Voor vrouwen als Sara is het een dagelijkse realiteit: "Ik ben een gevangene in mijn eigen huis."
Overzicht
TWR heeft programma's in 190 landen en in meer dan 300 talen en dialecten. Hiervoor gebruikt TWR meer dan 2.000 zendlocaties en verschillende soorten media, waaronder geluidsdragers, MP3-spelers en audiobijbels. TWR Nederland en België ondersteunt projecten in de 25 focuslanden. Hieronder vindt u informatie over de actuele projecten. Helpt u mee?
...zijn radio en internet onmisbaar om het Evangelie te verkondigen. En dat geldt niet alleen voor deze coronatijd. Voor vrouwen als Sara is het een dagelijkse realiteit: "Ik ben een gevangene in mijn eigen huis."
‘Weet je welke zoektermen studenten in India op internet het meest gebruiken? Pornografie en de vraag hoe pleeg ik zelfmoord.’ Deze trieste constatering doet Andrew Sundar, regioleider van TWR Zuid-Azië.
Radio is in West-Afrika een heel mooi medium om het Evangelie te brengen. In deze overwegend islamitische landen hebben veel mensen nooit geleerd om te lezen of te schrijven. Gemiddeld is vier op de tien inwoners analfabeet.
De uitbraak van het coronavirus in China is wereldnieuws. Het raakt ons allemaal en de gevolgen zijn groot. Tegelijkertijd biedt deze situatie extra openingen om het Evangelie te verspreiden.
"Tegen de tijd dat ik via de radio met jullie in contact kwam, had ik echt genoeg van het leven." Aan het woord is Alynsa (niet haar echte naam) uit Turkije.
Mensen werven voor projecten wereldwijd met als uiteindelijke doel dat andere mensen het Evangelie horen.
Al meer dan 30 jaar werk ik met cijfers, berekeningen, facturen en papieren. Ik had nooit verwacht dat ik dit ook voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk mocht gaan doen.
Doorgaans horen we als TWR alleen stilte uit Noord-Korea. We hebben meerdere uitzendingen, maar geen luisteraar reageert.
In Nepal leven veel mensen in afgelegen gebieden. In kleine bergdorpjes hoog in de Himalaya. Velen zijn analfabeet. Voor ons zijn die mensen moeilijk bereikbaar. Maar voor God zijn alle dingen mogelijk. Zoals blijkt uit het verhaal van Sanch Maya, een jonge Limbu-vrouw. De manier waarop zij tot geloof kwam, is heel bijzonder.
In Bangladesh zijn zogenaamde luistergroepen gevormd. Dat zijn groepen die bij elkaar komen om samen naar de radio te luisteren. Een van de groepen begon vorig jaar met maar twee personen, maar inmiddels hebben enkele ongelovigen zich bij hen gevoegd en het aantal groepen groeit enorm.
Een prachtige mijlpaal: begin juni werd een nieuwe zendmast in Centraal-Azië in gebruik genomen! Reden tot grote dankbaarheid, nu zoveel meer mensen in dit uitgestrekte gebied het Evangelie van Jezus Christus kunnen horen.
Er is veel gaande in de Arabische wereld. Spanning en onzekerheid nemen toe. Maar dwars door al die onrust heen gaat TWR door om het Evangelie te laten horen. Via radio of andere media, het is maar net waar de mensen naar luisteren.