China houdt christenen steeds meer in de gaten - TWR

De kerk op een bijzondere manier…

In China is dit nu het geval. Chinese christenen zijn steeds minder vrij om hun geloof te beleven. Maar tegen de verdrukking in groeit het aantal christenen in China enorm!

Enorm gebrek aan kennis

Door deze groei zijn er in de huiskerken veel jonge christenen met vragen over het Evangelie. Maar helaas krijgen zij niet altijd (goede) antwoorden. Er is een enorm gebrek aan kennis! De leiders van de huiskerken zijn vaak nauwelijks opgeleid. Waardoor er onder de christenen veel verwarring en soms zelfs dwaalleer ontstaat.

Geen toestemming voor opleiding

Voor veel huiskerkleiders is het onmogelijk een theologische opleiding te volgen. Zij krijgen namelijk geen toestemming van de overheid. TWR is daarom gestart met een theologische cursus via audiospelers en andere media. Zodat voorgangers van huiskerken genoeg kennis hebben en zorg kunnen dragen voor het groeiend aantal christenen.

MinNa (35) is voorganger in een huiskerk: ‘De groei van onze huiskerk gaat hard. Soms begrijp ik iets niet of kan ik het niet goed uitleggen. Dan ben ik zo blij met de uitleg via de audiospelers. Het gaat er om dat mensen de Waarheid leren kennen!‘

Evangelisatie

TWR deelt niet alleen audiospelers uit aan huiskerkleiders. Ook mensen die niet of nauwelijks over God hebben gehoord worden op deze manier bereikt. De audiospelers bevatten dan programma’s die op een begrijpelijke manier het Evangelie vertellen. Een gevangenisbewaarder die een audiospeler kreeg vertelt hoe groot de impact van zijn speler is:

‘Sinds ik via de intercom programma’s van de audiospeler laat horen, is het veel rustiger in de gevangenis. Een kwart van de gevangenen is nu gelovig! Er zitten mensen die waarschijnlijk ter dood worden veroordeeld. Sommigen van hen kunnen niet slapen tenzij ze de programma’s horen.’

Helpt u mee Chinezen te bereiken met het Evangelie en kerkleiders in dit land op te leiden?

  • Met een gift van € 20 kunnen we één audiospeler in China uitdelen.
  • Met een gift van € 105 kunnen we één audiostudie produceren

Stort uw gift op IBAN: NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. China. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop