De Toeareg worden bereikt in eigen taal - TWR

TWR zendt het programma ‘De weg naar rechtvaardigheid’ uit in het Tamasheq, het Songhai, het Serere en in het Hassaniya: talen van onbereikte volken in Noordwest-Afrika die het Evangelie van Jezus Christus nog niet kennen. Dit programma bestaat uit 104 programma’s van vijftien minuten. Het begint bij de schepping en leidt de luisteraar stap voor stap naar Jezus. Het programma is speciaal gemaakt voor moslims en sluit aan op de kennis die ze al hebben van Abraham en de profeten. Het programma is geschreven in verhalende vorm, dit past bij de vertelcultuur in dit gedeelte van Afrika, waar velen analfabeet zijn.

De Toearegs en de Songhai

De Toeareg (1,5 tot 3 miljoen mensen) is een berbervolk dat door de Sahara en Sahel-woestijn trekt. Ze hebben geen eigen land en wonen verspreid in Mali, Burkino Faso, Mauritanië, Niger, Algerije en Tjaad. Hun voertaal is Tamasheq. Omdat ze zo verspreid wonen en zich veel verplaatsen, zijn ze een moeilijk bereikbare groep. Radio is een heel mooi middel om hen toch te bereiken in hun eigen taal. Onder deze groep zijn maar heel weinig christenen. Wanneer een Toeareg tot geloof komt, wordt hij vaak afgewezen door zijn familie.

De Songhai (5,5 miljoen mensen) leven langs de rivier de Niger die loopt door Mali, Niger, Benin, Burkino Faso en Nigeria. De meesten zijn in naam moslim, maar dit wordt veelal vermengd met traditionele godsdienst, bijgeloof en voodoo. Slechts 0,2% van hen is christen.

Brief van luisteraar:

“Zojuist heb ik geluisterd naar jullie programma ‘De weg naar rechtvaardigheid’ in het Tamasheq. Wat mij trof was het volgende: ik geloofde altijd dat de christenen zeggen dat er maar één profeet is: Jezus Christus. Ik was verrast dat in het programma werd verwezen naar profeten, die ik al ken vanuit de Islam. Ik zou wel meer willen weten over de Schriften waarover u spreekt. Zou ik een keer met de programmamaker kunnen praten? Ik heb veel vragen voor hem.”
Alhassane D., Timboektoe

Help mee om deze onbereikte volken het Evangelie te laten horen in hun eigen taal

  • De uitzendkosten op FM zijn € 20,- per programma
  • De productiekosten zijn € 50,- per programma
  • Productiekosten hele serie programma’s: € 7.430,- per taal

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop