Dubbel medicijn in gezondheids- programma's - TWR

Wat doe je als je ziek bent en er in de nabije omgeving geen dokter te bekennen is? Voor veel mensen in Afrika is dit realiteit. Ze wonen in afgelegen gebieden, waar geen ziekenhuizen of doktersposten te vinden zijn.

Radio is vaak de enige manier om aan informatie te komen

Daarnaast zijn veel mensen analfabeet. Kennis over gezondheid, hygiëne en voeding is laag. Radio is vaak de enige manier om aan informatie te komen. TWR zendt daarom, in verschillende Afrikaanse landen, dagelijks gezondheidsprogramma’s uit. Er wordt daarmee een groot publiek bereikt. Luisteraars krijgen informatie, adviezen, tips en horen hoe ze toegang kunnen krijgen tot medische zorg.

Thema’s als HIV/aids, malaria, kindersterfte, voeding en zorg rondom de zwangerschap worden besproken. TWR werkt samen met professionals op medisch gebied. Daarnaast zijn lokale kerken betrokken, bijvoorbeeld om luisteraars te kunnen doorverwijzen voor pastorale zorg.

Zichtbare verandering

Onderzoek toont aan dat luisteraars dingen anders aanpakken en er minder discriminatie voorkomt. Er is al veel bereikt bij het bespreekbaar maken en het verminderen van het vooroordeel rondom HIV/aids. Ook helpt het programma bij het maken van keuzes over behandeling. Luisteraars zeggen dat hun gezondheid is verbeterd en het programma hun leven verlengt.

Naast gezondheidsaviezen geeft het programma ook geestelijke voedsel

Tussen de gezondheidsadviezen door klinkt de Bijbelse boodschap. Luisteraars horen over het Evangelie van Jezus Christus. Voor de vele miljoenen, die leven bij de dag of geen uitzicht hebben op een betere gezondheid is deze boodschap van hoop enorm belangrijk.

Helpt u mee? Voor € 15,- bekostigt u alle kosten die gemaakt worden voor één minuut radio

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop