Wanneer deuren gesloten blijven... - TWR

Gesloten deuren vormen onze nieuwe realiteit sinds de maatregelen tegen corona werden afgekondigd. Verzorgingstehuizen, kerken, restaurants en scholen gingen dicht en ieder leeft sindsdien in zijn eigen cocon. Alleen, maar wel zo veilig mogelijk. Dat laatste geldt niet voor Sara, die ons schrijft dat ze gevangen wordt gehouden in haar eigen huis, waardoor ze zich depressief en eenzaam voelt. Gevoelens die steeds meer mensen in Nederland zullen herkennen.

Aangrijpend verhaal

Een aantal maanden geleden kregen we bericht van Sara. Ze schreef:
‘Toen ik voor het eerst luisterde, ging de aflevering over hoe God kan ingrijpen te midden van alle moeilijkheden. Ik had het gevoel dat ik jullie mijn verhaal wilde vertellen. Ik ben 20 jaar oud en heb de middelbare school niet gehaald omdat mijn ouders mij mishandelen. Ik ben een gevangene in mijn eigen huis en voel me depressief en eenzaam. Ik heb het gevoel dat God ver van mij verwijderd is. Alles wat ik doe is het huis schoonmaken en in de behoeften van mijn ouders en broers voorzien. Hoe kan God in mijn ellende naar mij kijken en niets doen? In de islam vertellen ze ons dat God genadig is, maar ik ervaar alleen haat en pijn. Zeg me, wie is DEZE GOD van jullie? Vertel het me.’

Later stuurde Sara dit bericht:
‘Ik wil jullie iets vertellen. Als jullie zijn zoals de God waarover jullie me vertellen, dan zou ik voor altijd van Hem houden! Als Hij mij begrijpt zoals jullie me begrijpen, dan wil ik dat Hij mijn God is. Bid voor mij dat ik met mijn gevoelens op Hem kan vertrouwen. Bid voor mij en blijf dichtbij.’

Door gesloten deuren heen

Er is hoop! Het Evangelie laat zich niet isoleren. Sara’s verhaal laat ons zien dat God werkt en troost, ook door gesloten deuren heen. Dankzij de uitzendingen van TWR mocht ze Hem leren kennen en heeft ze hoop en houvast voor haar toekomst gevonden.
Juist in deze tijd ondervinden ook wij aan den lijve hoe waardevol de technologie is bij de verkondiging van het Evangelie. Nu we elkaar niet kunnen bezoeken, hebben we via radio en internet tóch verbinding met andere christenen. Dit maakt duidelijk hoe waardevol de uitzendingen van TWR zijn voor mensen zoals Sara. En voor mensen zoals wij.

Ook achter gesloten deuren brengt het Evangelie hoop! Helpt u mee met uw gift?

  • Voor € 11,- maakt u 1 minuut radio mogelijk
  • Voor € 20,- bekostigt u 1 radio of audiospeler
  • Voor € 60,- bekostigt u 3 radio’s of audiospelers
  • Voor € 110,- maakt u 10 minuten radio mogelijk

Met uw gift laat u wereldwijd een hoopvolle boodschap klinken, ook achter gesloten deuren.
Stort uw gift op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. Hoopvolle boodschap. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop