Overzicht Projecten - TWR
  • Regio

  • Thema

De grote kracht van kleine luistergroepen

‘Ik kende Jezus Christus als mijn persoonlijke Redder, maar ik dacht niet na over mijn verantwoordelijkheden als gelovige. Toen ik naar het TWR-programma luisterde, leerde ik dat ik Zijn Evangelie met anderen moet delen. Nu ben ik de leider van een luistergroep.’ Santona Roy in Bangladesh

Mediazending in het Koninkrijk België

Soms lijkt men snel de conclusie te trekken dat België en Nederland niet alleen buurlanden zijn, maar ook erg op elkaar lijken. Toch is niets minder waar. Niet alleen zijn er taalverschillen tussen het Vlaams en het Nederlands die tot misverstanden kunnen leiden, ook de cultuur van beide landen verschilt. Juist daarom biedt TWR de programma’s ook in het Vlaams aan.

Grote schade aan zendmasten Guam door tyfoon Mawar

Op 25 mei raast tyfoon Mawar over het eiland Guam. De wind bereikt snelheden van meer dan 170 km/uur. Gelukkig vallen er geen doden, maar de schade is enorm, ook aan de zendmasten en antennes van TWR op dit eiland in de Grote Oceaan.

Conferenties voor Iraniërs: ontvangen en doorgeven

Enkele jaren geleden begon TWR met de ondersteuning van een nieuw project voor Iran: conferenties. 'Door de beperkingen in coronatijd konden we niet eerder met eigen ogen zien wat daar ter plekke gebeurt, maar begin dit jaar was het zo ver', vertelt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België. 'Samen met een collega reisde ik af om deel te nemen aan zo'n bijzondere conferentie.' Het werd een unieke ervaring.

Afghanistan: hoopgevende programma’s als antwoord op constante dreiging

Het was bijzonder nieuws toen Open Doors bekendmaakte dat Afghanistan niet langer op plaats 1 van de Ranglijst Christenvervolging staat, maar zelfs gezakt is naar plaats 9. Toch is de situatie voor christenen in dit land niet minder zwaar geworden. Hoe ervaren de TWR-luisteraars dat? Is er nog hoop voor Afghanistan?

Israël: land van melk en …

Bent u weleens naar Israël geweest voor een rondgang langs Bijbelse plaatsen? Voor sommige Israëli’s is het Beloofde Land een naargeestig eindstation geworden. Gevangen in verslaving dwalen ze dakloos rond. Toch is er hoop. Want de God van Abraham, Izak en Jakob heeft prachtige beloften, ook voor deze Joden.

Nepal: toegang tot het Evangelie niet vanzelfsprekend

Twee uur lopen naar school. Kinderen die in een afgelegen dorpje in de bergen van Nepal wonen, vinden dit heel normaal, maar in feite is hun woonplaats zo goed als onbereikbaar. TWR zet zich in om onder andere deze mensen tóch te bereiken met het Evangelie!

China: onder de oppervlakte is van alles gaande

China, voor de buitenwereld ziet de complete samenleving er strak georkestreerd uit. Alles onder controle. Letterlijk. Maar wie verder inzoomt, ziet dat er in dit land onder de oppervlakte van alles gebeurt. Gelukkig óók op het gebied van evangelisatie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop