Gesloten grenzen Noord-Korea houden Gods Woord niet tegen - TWR

Grote parades. Dansende vrouwen in kleurrijke, feestelijke kleding. Het zijn beelden die in schril contrast staan met de dagelijkse realiteit van het leven in Noord-Korea. Beelden en informatie die vanuit dit hermetisch gesloten land de buitenwereld bereiken, zijn zorgvuldig georkestreerd. Leider Kim Jong-un laat de wereld graag een prachtig opgepoetst plaatje zien, maar vaak genoeg komt er nieuws over de grens dat getuigt van een andere werkelijkheid.

Gelukkig mogen wij weten dat God regeert, ook in Noord-Korea! Vanuit Guam zendt TWR radioprogramma’s uit om de Noord-Koreanen te bereiken met het Evangelie en om de gelovigen te bemoedigen en toe te rusten. Radio is één van de weinige effectieve manieren om informatie dit land in te krijgen.

Een Noord-Koreaanse luisteraar schrijft: ‘Bedankt dat jullie aan ons denken en radio-uitzendingen voor ons maken. Hoewel onze omstandigheden moeilijk zijn, kunnen we het dragen omdat we verzekerd zijn van Gods liefde. We zien uit naar Zijn eeuwige land!’
Hoewel er maar weinig informatie vanuit Noord-Korea naar buiten komt, beseffen wij dankzij deze spaarzame getuigenissen steeds opnieuw hoe belangrijk dit werk is!

Godsdienst is ten strengste verboden in Noord-Korea en de vervolging van christenen is enorm. Naar alle waarschijnlijkheid is nog geen 1 procent van de bevolking christen. 99 Procent heeft nog nooit gehoord dat er een God is. Maar daar waar nog zoveel onbereikten zijn, laat TWR dagelijks het Evangelie horen. Wat is daar zoal voor nodig om dit te kunnen realiseren?

1. Programmamakers

Voor programmamakers is het soms moeilijk om de moed erin te houden. Omdat Noord-Korea hermetisch afgesloten is, komt er slechts zelden een reactie op de uitzendingen. De enkele keer dat er respons komt, is daarom goud waard. Zoals deze reactie: ‘Zonder de uitzendingen en jullie liefde en toewijding, zouden wij geen toegang hebben tot de boodschap van het Evangelie van onze Vader in de hemel. Dan zouden we verloren zijn in duisternis.’
Een programmamaker: ‘Het is prachtig om te horen dat deze christenen, die het onvoorstelbaar zwaar hebben, bemoedigd worden als ze luisteren naar TWR. Het is een voorrecht om daaraan mee te mogen werken.’

2. Zendmast

SW (Short Wave) radiosignalen kunnen duizenden kilometers afleggen. Met onze zendmast op het eiland Guam bereiken we Noord-Korea met onze radioprogramma’s. De afstand is hemelsbreed 3500 kilometer. Gods Woord overbrugt die grote afstand, gaat dwars door gesloten grenzen en brengt Hoop!

3. Programma’s

Voor Noord-Koreanen die nooit gehoord hebben dat er een God is, zendt TWR (pre-)evangelisatieprogramma’s uit, zoals De waarheid in een reageerbuis, Laten we praten en Met jou. In deze laatste twee programma’s vertellen Zuid-Koreaans christenen open over hun geloof en hoe dat een plek heeft in hun leven.
Er zijn weinig christenen in Noord-Korea, maar ze zijn er wel! Voor hen is het vaak onmogelijk om een Bijbel te krijgen, daarom zenden we dagelijks het programma Bijbellezen uit, dat voor de luisteraars van onschatbare waarde is. Daarnaast zend TWR het programma Bijbelstart uit om (nieuwe) gelovigen Bijbels onderwijs te geven. De luisteraars van het programma Gebedsschool leren hoe ze met God kunnen communiceren in gebed.

4. Gebed

  • Bid voor Gods bescherming voor Noord-Koreaanse luisteraars.
  • Bid voor een sterk kortegolfsignaal, zodat de programma’s duidelijk overkomen.
  • Dank God dat we contact hebben met Noord-Koreaanse vluchtelingen in Rusland en Zuid-Korea.

5. Donateurs

Donateurs zijn onmisbaar om dagelijks te kunnen blijven uitzenden naar Noord-Korea. Met uw financiële steun kunnen we ook de onbereikten in Noord-Korea te bereiken. Helpt u mee?

  • € 10 – U maakt 2 minuten uitzending van het programma Bijbellezen mogelijk
  • € 25 – U maakt 5 minuten uitzending van het programma Bijbellezen mogelijk
  • € 75 – U maakt 1 complete uitzending van het programma Bijbellezen mogelijk
  • € 225 – U maakt een week het programma Bijbellezen mogelijk.

Stort uw gift o.v.v. Nooit Gehoord op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42. Of geef direct online via het geefblok op deze pagina.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop