Onbereikt, maar niet onbereikbaar - TWR

Drie miljard. Dit onvoorstelbare aantal mensen – dichtbij en ver weg – heeft het Evangelie nog nooit gehoord. Zij zijn ‘onbereikt’ en missen daarom het meest waardevolle wat God ons te bieden heeft. Vanuit de Bijbelse opdracht laat TWR het Woord van God overal horen.

Onbereikten, je vindt ze overal. Ze zijn bijvoorbeeld onbereikt omdat ze in afgelegen, moeilijk toegankelijke gebieden wonen of achter hermetisch gesloten grenzen. Anderen zijn analfabeet en kunnen de Bijbel niet lezen.

Zo zijn er op deze wereld vele miljoenen die nog niet gehoord hebben dat er redding is door overgave aan Koning Jezus. Ze zijn onbereikt. Maar gelukkig niet onbereikbaar! TWR zet zich via hedendaagse media in om die mensen tóch te bereiken.
Bijvoorbeeld in West-Afrika. Deze regio wordt begrensd door de Sahel in het noorden, de Sahara in het noordoosten, de Golf van Guinee in het zuidwesten en de Atlantische Oceaan in het westen. In de tweeëntwintig landen in WestAfrika wonen meer dan 350 miljoen mensen. Een groot deel van hen leeft in moeilijk bereikbare gebieden en heeft nog nooit over Jezus Christus gehoord.
Radio is een belangrijk middel om deze overwegend islamitische volken met het Evangelie te bereiken. TWR heeft twee zenders in Benin om via de middengolf (MW) te kunnen uitzenden. Daarnaast worden de programma’s van TWR ook via diverse lokale FM-zenders uitgezonden, onder andere in Mali, Senegal en Ivoorkust.

Getuigenis

‘Ik luister elke dag naar Radio Tahanint, uit Timboektoe. Via het programma De Weg naar Rechtvaardigheid in de Songhai-taal ontdekte ik de Bijbel. Mijn leven is totaal veranderd sinds ik naar dit programma luister. Zo heb ik nu een betere relatie met de mensen om mij heen. En vooral: nu weet ik dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Ik wou dat ik een Bijbel had die ik regelmatig kon lezen om Christus beter te leren kennen, want ik heb ontdekt dat Hij anders is dan andere profeten. Mijn leven is echt veranderd. Ik dank God voor dit alles.’
Luisteraar uit Mali

In het nieuwe Missie & Media Magazine van TWR leest u een uitgebreid verhaal over ons werk in West-Afrika en hoe en waar we nog meer de onbereikten proberen te bereiken. Zo is er aandacht voor de Koerden, de Oeigoeren, de bevolking van Papoea, Afghanistan en Rusland.

No Choice

Het Evangelie is van levensbelang. Maar… wat als je niets te kiezen hebt? 40 Procent van alle mensen heeft nog nooit van Jezus gehoord. Zij hebben geen toegang tot de boodschap van Hoop en dus geen keuze om te geloven. Achttien zendingsorganisaties – waaronder TWR – gaat dit erg aan het hart. Verenigd in het samenwerkingsverband No Choice slaan zij de handen ineen om christenen in Nederland bewust te maken van deze nood: www.no-choice.nl

Missie & Media Magazine

‘Onbereikten’ is het thema van ons nieuwe Missie & Media Magazine. Download het magazine hier of vraag hem gratis aan via het contactformulier of bel 0342-478432 tijdens kantooruren.


Met uw hulp zenden wij de boodschap van Hoop aan onbereikten! Helpt u mee?

Stort uw gift op IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. Onbereikten. Of geef direct online via het ‘geefblok’ hieronder.

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop