Hoop voor Somalische vrouwen - TWR

Christen zijn in Somalië is levensgevaarlijk. Somaliërs die ontdekt worden met een Bijbel of christelijke lectuur lopen het risico gedood te worden. Ondanks alle dreiging maakt een groep Somalische vrouwen elke week het radioprogramma ‘Hoop voor vrouwen’.  Dit programma vertelt over de liefde van de Heere Jezus en steunt de christenen die leven onder moeilijke omstandigheden.

Weinig hoop

Somalische vrouwen hebben weinig hoop en vertrouwen in God. Dat is een gevolg van het leven in een land van burgeroorlog en onderdrukking. Veel Somalische vrouwen lijden onder negatieve tradities als vrouwenbesnijdenis en gedwongen huwelijken, waardoor zij het gevoel hebben geen controle te hebben over hun eigen leven.

Als Somalische vluchteling in Oost Afrika

Enkele toegewijde Somalische christenvrouwen met een moslimachtergrond produceren elke week de programma’s. Zij beantwoorden ook de vaak zeer moeilijke en kritische vragen die binnenkomen. De programma’s worden uitgezonden via een korte golf zender in Oost Afrika. Deze zender is goed te ontvangen in Somalië, Zuid Soedan, Ethiopië, Kenia en meer landen in Oost Afrika. In dit gebied wonen in totaal 14 miljoen Somaliërs. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag, in hetzelfde blok als ‘De Bijbel door’, een Bijbelstudie programma dat TWR van maandag tot en met vrijdag uitzendt.

Hoop verspreiden over grenzen heen

In Somalië is christelijke radio verboden, maar radiogolven gaan over politieke grenzen en bereiken ook Somalië. Het radioprogramma ‘Hoop voor vrouwen’ helpt vrouwen met vaardigheden en tips over o.a. opvoeding en huwelijk vanuit een Bijbelse levensvisie. Vrouwen die emotioneel gebroken zijn, horen over de weg die er is naar genezing. Vrouwen delen hun levenservaringen met andere vrouwen. In elk programma is een Bijbelstudie verwerkt. De programma’s bespreken ook de specifieke problemen waar Somalische vrouwen mee te maken hebben.

Met uw steun bereikt TWR Somalische vrouwen over de hele wereld met de boodschap van Gods trouw en liefde via radio en internet!

€ 7,60      Kosten één minuut uitzending
€ 221,-     Productiekosten één programma

Wilt u ook helpen? Steun dit project

De wereldwijde verspreiding van het Evangelie door TWR wordt volledig gefinancierd met giften. Uw donatie is dan ook zeer welkom!

Steun dit project

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Laptop